Nova vest
Fudbal 0

14.8.2024.

14:24

"Došao da potpiše": Atletiko ostao bez igrača kojeg je predstavio

Konor Galager se vratio u Čelsi i do daljeg će biti u Londonu posle neuspelog transfera u Atletiko Madrid.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/DAVID CLIFF

Reprezentativac Engleske ipak ostaje na raspolaganju Encu Mareski na treninzima "Plavaca" uprkos "već viđenom" prelasku u Madrid.

Galager je bio na pragu potpisa za Atletiko, pet dana je proveo u španskoj prestonici, čak i obišao stadion nesuđenog kluba i taman kada je sve trebalo da se ozvanični, posao je propao (za sada).

"Završava transfer", pisalo je u objavi Atletika uz fotografiju Galagera koji šeta stadionom. Stavr je bila rešena. iz ugla Madriđana i Galagera.

Međutim...

Problem je nastao zbog toga što Samu Omorodion (20) nije postigao dogovor sa Čelsijem, a trebalo je upravo on da bdue igrač koji će popuniti upražnjeno mesto odlaskom Galagera. 

Omorodion je igrač Atletika koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u alavesu.

Prema navodima engleskih medija Omordion nije pogodio lične uslove sa Čelsijem i otuda transfer nije realizovan. Samim tim je i Galagerov prelazak na "Vandu" sada "u magli".

Galager je trebalo da bude drugo najvrednije pojačanje Atletika ovog leta posle dolaska Julijana Alvareza iz Sitija za 81.5 miliona funti.

Alternativa za Čelsi je Žoao Feliks, koji je već bio na pozajmici iz Atletika u londonskom klubu, no sada bi engleski klub morao da otkupi njegov ugovor, ali je potreban dogovor dve strane oko visine obeštećenja.

U slučaju da dođe do sporazuma i Feliks pređe u Čelsi, tada bi i Galager mogao da završi transfer u Atletiko i sve strane bi bile zadovoljne.

Ako, ipak, Čelsi ne ponudi dovoljno novca za Portugalca, i taj transfr će propasti, što znači da će i Galager ostati u Londonu.

On je većim delom minule sezone kao kapiten predvodio "plavce" a igrao je i važnu ulogu u engleskoj reprezentaciji na prethodnom EURO gde je odigrao pet utakmica.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu