Nova vest
Fudbal 1

27.7.2024.

23:19

Ten Hag: Preživeće samo najspremniji

Fudbalere Mančester junajteda naredne noći očekuje prva provera na turneji po SAD.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/Ole Martin Wold

U 02.00 protivnik na stadionu u Inglvudu u Kaliforniji im je ekipa Arsenala.

Erik ten Hag, menadžer Mančester junajteda, rekao je da će naredna sezona biti veoma teška kao i prethodna iz nekoliko razloga.

"Ova sezona će biti preživljavanje najspremnijih", rekao je Ten Hag.

Upitan da li je nešto promenjeno u metodama rada posle blizu 70 povreda, koliko je klub imao tokom protekle sezone, Holanđanin je rekao da su izvršene određene promene u medeicinskom sektoru, ali je podvukao da će mnogo toga zavisiti od samih igrača.

"Želim da imam najjaču moguću ekipu. Već smo napravili dve dobre kupovine, kada su svi spremni, ovaj tim može da pobedi bilo koga. Sa dubinom ekipe smo se mučili, jer smo imali mnogo povreda. Bili smo ranjivi i to sada moramo da izbegnemo, moramo da imamo manje povreda, a drugo, moramo da imamo bolju dubinu", rekao je Ten Hag i dodao.

"Bilo je mnogo razloga za povrede. Pre svega broj utakmica, raspored, umor. Pritisak na igrače je veliki, ali nismo bili jedini sa mnogo povreda. Nismo bili ni najgori, ali na kraju sezone nas je to koštalo dosta poena u borbi za top četiri. Pritisak na igrače je ogroman i kako sam rekao, biće to preživljavanje najspremnijih. Igrači moraju da rade na pravi način jer su standardi visoki, moraju da ih ispune. Ne samo na dan meča, već svakog dana. Doveli smo novog fizija, napravili smo promene strategije u medicinskom odseku kako bi smo napredovali, ali to je normalno. U fudbalu se stvari razvijaju jako brzo i stalno morate nešto novo da uradite, jer ako želite da budete najbolji, morate i u tim sektorima da budete najbolji".

On je otkrio da klub i dalje radi na pojačanjima, ali nije otkrio o kojim igračima i pozicijama se radi.

"Okupirani smo poslom, radimo stalno na tome, ali dobra stvar je da smo već doveli dva pojačanja. To odgovara klubu kao što je Mančester junajted, da uvek traži prilike da bude bolji, imamo vremena do 30. avgusta. Gledamo da se pojačamo na svim pozicijama, ali potreban nam je plan kako bismo uverili sebe da uvek imamo igrače na traženim pozicijama", zaključio je Ten Hag. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

8 h

Novo Sport Video Menu