Nova vest
Fudbal 0

20.6.2024.

13:20

Retklif objasnio zašto je Ten Hag ostao menadžer Junajteda

Džim Retklif, suvlasnik Mančester junajteda, dao je intervju za Blumberg.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Vlasnik kompanije Ineos pričao je o tome kako je od februara, kada je uložio 1,3 milijarde funti u kupovinu blizu 28 odsto akcija kluba, bio suočen sa time da donese niz neprijatnih odluka.

Jedna od njih bila je i da na kraaju sezone razmotri poziciju menadžera posle sezone u kojoj je ekipa završila na osmom mestu u Premijer ligi.

Ipak, pozicija Erika ten Haga uprkos osvajanju FA Kupa, bila je poljuljana, mada je Retklif konačno bacio svetlo na sve što se dešavalo proteklih nekoliko nedelja.

Retklif je rekao da je situacija oko Ten Haga u ostrvskim medijima bila "prenaduvana" i dodao je da Holanđanin u njegov rad nisu bili centralna stvar za njega i saradnike.

"Trener nije glavni problem u Mančester junajtedu. U pitanju je sportski sektor. Klub mora da bude takmičarski spreman. Potreban je stepen intenziteta, ali uz jaku podršku, jer se nosite sa igračima koji su relativno mladi. Istorijski nismo imali taj tip okruženja", smatra Retklif. 

Jasno, naviujači najviše očekuju od prelaznog roka i letnjih pojačanja, Ali Retklif je svestan da uz određena ograničenja zbog Finansijskog fer-pleja, to neće ići tako brzo.

"Nisam uveren da ćemo sve probleme rešiti u mom prvom prelaznom roku", rekao je Retklif koji je dodao i da kupovina skupog igrača ne bi donela ništa posebno.

"Mančester junajted nema igrača koji vredi 100 iliona evra ili više. Kupovina super zvezde ne bi rešila probleme Mančester junajteda"

Jedna od želja bio je i Žan-Kler Todibo iz Nice, ali kako je Retklif delimično vlasnik i francuskog kluba, taj transfer nije moguć.

"UEFA kaže da možemo da ga prodamo drugom klub u Premijer ligi, ali ne i u Mančester junajted. To nije fer prema igraču i ne vidim šta se time postiže", kaže Ser Džim. 

Problem je i to što je sa Njukaslom "zapelo" oko dolaska sportskog direktora Dena Ešvorta. 

"U tom smislu smo hendikepirani, ali verujem da ćemo napraviti prilično dobar posao. Trebaće nam dva do tri letnja roka da dođemo u bolju poziciju", dodao je Retklif.

Konačno, njegova misija i dalje ostaje renoviranje Old Traforda. U toku su pregovori oko ambicioznog projekta koji bi preuredio ne samo stadion već i čitav kraj oko njega. Retklif veruje da će to biti od velikog značaja za bredn kakav je Mančester junajted.

"Svi na svetu znaju za Mančester zbog Mančester junajteda. Dakle, Mančester junajted je kao Koka-kola, zar ne? Svima je poznata. Nisam siguran zašto, ali to je činjenica", zaključio je suvlasnik Junajteda. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu