Nova vest
Fudbal 21

11.9.2024.

9:30

Milioner kupuje klubove – ako sin ne igra, trener dobija otkaz

Neverovatna scena nam dolazi iz regionalnog fudbala.

Izvor: Mondo

Profimedia

Bogati američki biznismen Džordž Junčaj stigao je u Rijeku kao investitor i insistirao da njegov sin Stiven nastupa za klub, pa kada trener Željko Sopić nije pristao dobio je otkaz.

"Stvarno mislim da nije floskula kada kažu da je sport najzdravija grana našeg društva. Kakvi bi mi bili ljudi kada bi sekli tu granu? Došao sam u situaciju da je nekome nešto obećano pre mog dolaska. Za nešto. I sve je to u najboljem redu, do trenutka kada sam shvatio da to nije kvalitet za Rijeku. Ljudi, ovo je Rijeka, a ne neki bezvezni klub", rekao je Sopić tada. 

Džordž Junčaj je američki biznismen koji je rođen u Crnoj Gori i njegov sin Stiven igra na poziciji levog krila, a karijeru je počeo u Mičigen Starsima gde trenutno njegov mlađi brat Robert nastupa.

Amerikanac rođen u Crnoj Gori je prvo uloži novac u Goricu koja je u Sloveniji igrala drugu ligu i sin Stiven je stigao u klub, dobio dres sa brojem 10 i nije mogao da postigne gol.

Ubrzo potom je Junčaj uložio u Rijeku jer je njegov sin Stiven navijač Rijeke i oduvek hteo da igra tamo.

"Ko je drugi osim mog oca znao da ću sada potpisivati ugovor i da ću postati profesionalni fudbaler? Hvala ti što si uz mene tata", napisao je tada Stiven Junčaj. 

Planovi porodice Junčaj temperamentnog Sopića očigledno nisu zanimali, pa je na zimu morao da se vrati Stiven u Mičigen Stars. Na leto je tata uložio novac u Muru iz Slovenije, postavio je sebe za sportskog direktora i odmah doveo sina.

Nije propustio da ga nahvali i da naravno otpusti prvog trenera koji mu nije dao da igra. 

"Za mene je on odličan sin koji se bavi fudbalom još od detinjstva. Bio je jedan od prvih Amerikanaca koji je dobio ponudu od Barselone. Igrao je za Vitese, Grashopers i imao je poziv iz Štutgarta, ali smo želeli da se vrati kući. Igrao je za moj klub, Mišigan Stars, dok je istovremeno studirao. Imamo odličan odnos i zaista verujem da će, uz pravu i iskrenu priliku, svi u klubu, navijači, pa čak i vi u medijima biti zadovoljni njime. Iskreno se nadam da ćete mu pružiti priliku i upoznati ga. Svi u klubu ga znaju, od predsednika do Šalje i čak našeg trenera Žlogara", rekao je prvo Džordž Junčaj, pa je zamenio trenera.

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu