Nova vest
Fudbal 9

23.10.2024.

13:52

Da nije VAR-a imali bismo najmlađeg strelca u istoriji LŠ – zvezda je rođena VIDEO

Italijanski fudbaler Frančesko Kamarda (16) ispisao je istoriju Lige šampiona u pobedi nad Klub Brižom (3:1) u trećem kolu tog takmičenja.

Dušan Đukanović
Profimedia

Doduše, ne onoliko koliko bi želeo.

Kamarda je u 75. minutu zamenio Alvara Moratu i sa svega 16 godina i 226 dana postao kako najmlađi Italijan, tako i najmlađi igrač "rosonera" u istoriji Lige šampiona.

Pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Time je prestigao Mojzea Kina koji je prethodno držao rekord "azura" sa 16 godina i 268 dana.

Moglo je da bude i barem duplo lepše veče i veći uspeh da je njegov gol, za koji mu je bilo potrebno svega 10-ak minuta, ostao na snazi.

Kamarda se sjajno pozicionirao i zatresao mrežu posle udarca glavom, ali je posle provere u VAR sobi utvrđena ofsajd pozicija.

Tinejdžer je na kraju završio samo sa žutim kartonom, kako je skinuo dres tokom proslave gola. Na kraju meča su mu taj isti dres tražili navijači, ali Kamarda nije mogao da se rastane od njega.

"To mi je prvi dres u Ligi šampiona. Molim vas, ne mogu", odgovorio im je kulturno Kamarda.

Podsetimo, reč je o najmlađem igraču u istoriji Serije A. U novembru prošle godine je zamenio Luku Jovića protiv Fiorentine sa svega 15 godina i 260 dana.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Vožnja i štednja – da, moguće je!

Bliže nam se hladniji meseci, a to znači i više vremena provedenog u kolima, putovanje za praznike i zimski odmori. Gorivo je stavka koja prilično utiče na kućni budžet, pa je zato odlična vest da vožnjom zapravo možete i da uštedite!

B92.net

12:43

3 h

Novo Sport Video Menu