Nova vest
Fudbal 0

1.10.2024.

12:58

Enrike o Dembeleu: "Nismo se svađali – problem je odnos prema timu"

Uoči najvećeg meča Pari Sen Žermena ove sezone, napadač Usman Dembele je izostavljen iz tima koji će igrati protiv Arsenala u Ligi šampiona.

Izvor: AP

Profimedia

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Juče sam morao da donesem tešku odluku, ali verujem da je to bilo najbolje za tim, bez trunke sumnje. Bez sumnje. Ponovio bih to 100 puta. To ne znači da je situacija neopoziva ili nepovratno, ali ono što smatram najboljom situacijom za tim je ova", rekao je trener PSŽ-a Luis Enrike u ponedeljak uoči grupne utakmice u utorak na stadionu Emirates.

Dembele je na udaru kritika zbog nedostatka posvećenosti.

"Ako neko ne ispunjava uslove tima, to znači da nije spreman. U toliko važnoj nedelji, pre ovako važnog meča, potrebno nam je da svaki igrač bude potpuno dostupan", dodao je Enrike.

Enrike je upitan tokom konferencije za novinare o Dembeleovom odsustvu u Londonu nakon što su novine "Ekip" i "RMC Sport" objavili da je odlučio da izbaci reprezentativca Francuske iz tima iako nije povređen.

Enrike nije izneo više detalja o razlozima, ali je negirao da se svađao sa napadačem.

Profimedia

"Ekip" je preneo da se ovaj dvojac verbalno sukobio nakon pobede PSŽ-a od 3:1 protiv Rena u francuskoj ligi tokom vikenda. Dembele je bio asistent na utakmici.

"Veoma sam iskren, ali ne želim da ovo pretvaram u sapunicu. Nije bilo svađe između igrača i mene. To je potpuno lažno, to je laž. Nema problema između igrača i trenera. To je pitanje u vezi sa obavezama igrača prema timu. Ništa više od toga, ali to se može popraviti za pet minuta", istakao je španski stručnjak.

PSŽ je otputovao u London sa 22 igrača, ali ne i Dembeleom, koji je bio ključni element u neporaženom početku sezone PSŽ-a.

U šest utakmica Lige 1, Dembele je postigao četiri gola i upisao tri asistencije.

"Očigledno da su me podržali sportski direktor i klub jer je to obaveza koju sam preuzeo na sebe u dogovoru sa sportskim direktorom i sa predsednikom. Oni su me doveli da bismo napravili tim i ja ću to učiniti, ne sumnjam u to, a u ovom timu će biti i Usman Dembele, samo da budem jasan".

PSŽ je neporažen u svim takmičenjima. Ovog meseca je pobedio Đironu, u dramatičnoj završnici na otvaranju Lige šampiona, dok je Arsenal remizirao sa Atalantom 0:0.

Enrikeove alternative za Dembeleovu poziciju u startnoj postavi su Randal Kolo Muani i Desire Due.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Epidemija hakerskih napada i u Srbiji"

Američki stručnjak za borbu protiv hakera Sajmon Tejlor upozorio je na epidemiju hakerskih napada i u Srbiji i poručio da svaki pojedinac odgovornim ponašanjem može dramatično da smanji rizike od hakerskih upada i ucena.

Tanjug

12:00

3 h

Novo Sport Video Menu