Nova vest
Ekipni sportovi 1

6.6.2024.

11:27

Bivši NBA igrač plasirao se na Olimpijske igre kao odbojkaš

Nekadašnji NBA košakaš Čejs Badindžer (36) predstavljaće SAD na predstojećim Olimpijskim igrama, ali biće to drugačiji izazov od onog koji je imao u većem delu svoje karijere.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA/LARRY W. SMITH CORBIS

Biće adut Amerikanaca u odbojci na pesku.

Badinžer je, mnogi to i znaju, sedam godina igrao u najjačoj ligi sveta, počeo je u Hjustonu, potom je branio boje Minesote, Indijane, Finiksa, a jednu sezonu je odigrao i u Baskoniji, poslednju u karijeri.

Po završetku košarkaške karijere posvetio sportu koji je inače paralelno igrao uz košarku u mlađim danima.

Tokom srednje škole u odbojci je bio jednako uspešan kao i u košarci - čak je bio i proglašen za najboljeg igrača 2005. godine u konkurenciji srednjoškolaca.

Opredelio se, ipak, za košarku i nije mnogo pogrešio. Solidno je unovčio svoj talenat u profitabilnijem sportu.


Sada, fokus mu je samo na odbojci na pesku gde igra u paru sa Majlsom Evansom. Njih dvojica su 13. najbolji par sveta i drugi su najbolji u SAD, iza Majlsa Partejna i Endija Beneša.

Nedavno su postigli najveći uspeh - obezbedili su plasman na Olimpijske igre u Parizu gde, sada, ciljaju najviše postolje.

Od 2018. godine je inače na "turu" u odbojci na pesku.

"Većina igrača, kada završe svoje karijere uglavnom su pomalo izgubljeni u pogledu onoga šta bi dalje radili. Ja sam bio dovoljno srećan da sam se odmah mogao prebaciti na drugi sport i krenuti da se takmičim", rekao je svojevremeno, u danima kada je već krenuo da igra odbojku na pesku.

Badindžer će postati prvi igrač koji je u karijeri odigrao makar jedan meč u NBA i takmičio se na olimpijskim igrama u odbojci na pesku.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu