Nova vest
Ekipni sportovi 3

19.7.2024.

12:15

Da li biste amputirali prst da bi igrali na Olimpijskim igrama?

Australijski hokejaš na travi Metju Doson amputirao je deo prsta kako bi mogao da učestvuje na Olimpijskim igrama u Parizu, što je sigurno što mnogi ne bi učinili, pa tako ni njegov selektor.

Izvor: Jutarnji.hr

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Tridesetogodišnji Met Doson je nedavno slomio domali prst na desnoj ruci, što mu je ugrozilo nastup na Igrama.

On je, naravno, mogao da pusti da prst zaraste, ali je jedina opcija da se pojavi u Parizu bila malo drastičnija – morao je da amputira ceo prst...

I, to je i uradio!

"Nisam imao preveiše vremena za odluku", rekao je Doson i dodao:

"Imao sam sve informacije koje su mi bile potrebne kako bih doneo odluku, ne samo zbog nastupa u Parizu, već i za nastavak života nakon toga".

Selektor Australijanaca u hokeju na travi Kolin Beč imao je reči hvale za svog igrača, ali je priznao da nikako ne bi uradio isto što i on.

"Očigledno je posvećen nastupu u Parizu. Nisam siguran da bih ja to učinio, ali on je to učinio. To nije nešto što trener može odlučiti za igrača", izjavio je Beč.

Doson juri svoju drugu olimpijsku medalju, pošto je u Tokiju osvojio srebro, dok tokom karijere ima još i bronzu sa Svetskog prvenstva 2018. godine.

Australija, sa druge strane, pokušaće da dođe do 11. medalje.

Trenutno ima jedno zlato, četiri srebra i pet bronzi, dok je najuspešnija zemlja u hokeju na travi Indija sa ukupno 12 medalja, od čega osam zlatnih.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu