Nova vest
Ekipni sportovi 11

14.8.2024.

18:00

Sezona uskoro kreće: Obratite pažnju na njih

U ovom tekstu ćemo predstaviti neke od NFL igrača na koje treba obratiti pažnju pre nego što sezona krene.

Stefan Nikolić
AP Photo/Matt Patterson, File

NFL sezona 2024/25 počeće u noći između 5. i 6. septembra po našem vremenu, dakle za nekih desetak dana i bavićemo se malo igračima koji će ulepšavati utakmice.

Predstavićemo neke igrače na koje treba obratiti pažnju. Primera radi, Athletic je objavio igrače mlađe od 26 godina od kojih se dosta očekuje, pa možemo da krenemo sa tim.

Prvi igrač spomenut je hvatač, odnosno vajd risiver, Minesota Vikinga – Džastin Džeferson. Sa 140 miliona dolara važi za najplaćenijeg hvatača u istoriji, pa je jasno o koliko se kvalitetnom hvataču radi. Prošle sezone su ga mučile tetive i zbog povreda je propustio sedam utakmica, a svakako imao 1.000 jardi hvatanjem. Impresivno.

Potom su izdvojili lajnbekera i defanzivnog beka Dalas Kaubojsa, Majku Parsonsa. Možemo da diskutujemo da li je Parsons prošle sezone bio najbolji defanzivac lige jer je imao čak 14 sekova i sada ima u karijeri 40,5 sekova po čemu je deo elitnog društva sa Redžijem Vajtom, Derikom Tomasom, Aldonom Smitom i Dvajtom Frinijem koji su to uspeli u prve tri sezone. Urednici Athletica su bili u dilemi da li da ga stave na vrh liste, ali je Džeferson pobedio.
 

Profimedia

Sledeća dva mesta zauzimaju hvatači: Džamar Čejs iz Sinsinati Bengalsa i Sidi Lemb iz Dalas Kaubojsa. Obojica su trenutno u problematičnoj situaciji jer nemaju rešeno pitanje ugovora i mogli bi da promene ekipe. Čejs je odbio da trenira i samo posmatra šta saigrači rade, a Lemb se javno pobunio na izjave čelnika Dalasa da njegov ugovor nije prioritet.

Prvi kornerbek na ovoj listi je Pet Surten iz Denver Bronkosa koji već ima dva nastupa na Pro Bolu. Dva ofanzivna linijaša su sledeći: Penei Suel, desni tekl Detroit Lajonsa i Tristan Virfs, levi tekl Tampa Bej Bakanirsa.

Kvoterbek Hjuston Teksansa, Si Džej Straud, takođe se našao na ovoj listi. Radi se o mladom igraču koji je u sezoni iza nas osvojio titulu ofanzivnog rukija godine.

Listu zatvaramo sejftijem Baltimor Rejvensa, Kajlom Hamiltonom i vajd risiverom Detroit Lajonsa, Amon-Ra Sent Braunom.
 

Profimedia


Idemo dalje, sa liste najboljih mladih igrača se selimo na listu najboljih iskusnih igrača, odnosno starijih od 30 godina.

Krećemo sa jednim od najboljih vajd risivera lige, a svi znamo koliko je teško biti u vrhu kada se uđe u godine jer je jako mali broj hvatača to uspeo.

Da ne dužim dalje, Tajrik Hil je prvi na ovoj listi. Retko kada se desilo da neki igrač na poziciji hvatača ovako dominira, 1.710 jardi hvatanjem 2022. godine i 1.799 2023. godine odnosno u sezoni iza nas... Popularni "Gepard" se sjajno uklapa sa kvoterbekom Tuom Tagovailoom i navijači Majami Dolfinsa imaju zbog čega da budu uzbuđeni.

Sa 36 godina, odnosno 6 više nego Tajrik Hil, sledeći na listi je ofanzivni linijaš San Francisko 49ersa, Trent Vilijams koji uprkos poznim godinama sa velikim uspehom pazi na Kristijana Mekefrija i Broka Pardija i na tome mu se mora čestitati.
 


Sledi sjajni defanzivac, defanzivni tekl Kanzas Siti Čifsa, Kris Džons. Jedan je od najboljih na poziciji unutrašnjeg linijaša odbrane u ligi i bio veoma važan za osvajanje šampionskog prstena.

Potom slede kvoterbekovi Dak Preskot iz Dalas Kaubojsa, odnosno Met Steford iz Los Anđeles Remsa. Davante Adams vajd risiver Las Vegas Rejdersa je naredni igrač na listi, potom sledi tajt end San Franciska Džordž Kitl, odnosno ofanzivni linijaš Filadelfija Iglsa, Lejn Džonson.

Leremi Tansil, problematični ofanzivni tekl Hjuston Teksansa i Trevis Kelsi, tajt end Kanzas Siti Čifsa, zatvaraju ovu listu.

Među igračima koji se možda ne uklapaju u ove dve starosne granice, ali treba obratiti pažnju na njih izdvojili bismo:

Darijusa Lenarda, lajnbekera Filadelfija Iglsa i čoveka koji je tamo došao iz Indijanapolis Koltsa i svojim sposobnostima da ruši napadače i oduzima im jarde može mnogo da pomogne posrnulim Iglsima.

Novi defanzivni igrač Čikago Bersa Montez Svet je takođe na listi, kao i novi kvoterbek Minesota Vajkingsa, Sem Darnold, koji je imao visoka očekivanja i na NFL draft izašao uz Metaliku i hit "Enter Sandman" što nije uobičajeno za mlađe generacije.

Isto važi i za lajnbekera Nju Orleans Sejntsa, Vilija Geja, a iako uopšte nije nepoznat već se malo "ohladio", možemo da očekujemo dobru sezonu i od novog lajnbekera Karolina Pantersa, Džadeviona Klaunija.

Raning bek Rejdersa Zamir Vajt je igrač koga treba spomenuti, kao i defanzivac Vašington Komandersa, Frenki Luvu.







 

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu