Nova vest
Borilački sportovi 6

3.8.2024.

13:58

Perišić u suzama: "Bolno – svi su imali 25 kila više od mene"

Srpska džudistkinja Marica Perišić bila je ponosna na reprezenataciju, koja je poražena je od Brazila u repasažu Olimpijskih igara u Parizu.

Dejana Popović
Profimedia

Srpski džudisti izgubili su rezultatom 4:1 i ostali bez šanse za bronzu, a Marica ističe da danas nije mogla da se pokaže kako treba protiv boraca iz dve kategorije više.

"Bolno, iskreno, ceo dan.  Zato što ceo dan gledam svoju kategoriju u kojoj ne mogu da radim. I to mi nije ni malo drago bilo, zato što morala sam da radim dve kategorije više i to nije nešto na šta sam navikla, pogotovo da gubim na ekipnim takmičenjima. S obzirom da u Zagrebu sam radila svoju kategoriju i onda sam mogla da osetim tu snagu, mogla sam da idem da ginem za njih i da pobedim, danas nije bio taj slučaju, svi su imali 25 kila više od mene. Tako da to mi je malo teško palo, ali ušla sam u borbu da probam da osvojim bilo koji koji poen, jer znam da je svaka pobeda bitna, da je svaki vazari bitan, svaki ipon, svaki šito da će se kad-tad vrednovati i za ovu ekipu ću uvek da ginem i to je nešto što ne mogu da opišem, što pojedinačno takmičenje nikada ne može da nosi sa sobom", rekla je Perišić.

"Jako sam ponosna na celu ekipu, zato što iako imamo samo dve kategorije u regularnim svojim kategorijama, četiri su bile šuplje, ali mi smo i dalje izneli to najviše što je moguće. Mnoge zemlje, mnoge nacije koje su u samom vrhu, Kanada, Gruzija, Italija, Kazahstan, oni su svi izgubili prve mečeve, mi smo prošli u prvih osam da budemo na svetu, na OI, što je nešto što ne bismo mogli da sanjamo da nam je neko rekao pre godinu dana, tako da sam iskreno jako ponosna na ceo tim."

Pokušala je da objasni kako izgleda kada se bori sa nekim ko ima znato veću kilažu od njene.

"Ne mogu da vam opišem jer to su sve borci koji su se takmičili ovde na OI, znači to su prvoklasni borci u svojim kategorijama, nije kao da mogu nešto mnogo da ih zeznem ili da ja sam ih nasamarim. Mnogo pametni, inteligentni borci, osećala sam se kao da sam se sudarala sa zidom, ali ja sam takva glava da ću ići i glavom kroz zid ako treba, meni to nije bilo bitno. Nažalost u prvoj borbi sam povredila lakat pa smo onda samo odlučili da ga zaflasterišemo pa da idemo do kraja što bude, biće. To me malo koštalo borbe, naredne dve što sam radila jer nisam mogao svoje tehnike da radim, ali sam dala sve od sebe da pokušam da nam donesem pobedu".

Marica je bila prilično emotivna posle završetka nastupa.

"Jako mi je emotivno zato što bukvalno je došao kraj. Poslednje tri godine sve što smo radili. Žao mi je što se za mene završila na ovaj način, da nisam imala pobedu na ekipnom. Ali isto takvo, društvo, sve ovo, cela ekipa, ja mislim da je to nekako izbalansirala da zadovoljno izađemo iz ove sale i da znam da ćemo se za četiri godine vratiti jače nego ikada", poručila je Marica Perišić.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu