Nova vest
Borilački sportovi 0

16.9.2024.

18:05

Almir Memić i Sara Ćirković prvi u Srbiji! FOTO

Pojedinačno prvenstvo Srbije koje je okupilo 134 boksera iz 57 klubova završeno je sjajnim finalima u kojima smo videli puno kvalitetnih mečeva i herojskih izdanja aktera u ringu.

Izvor: Bokserski savez Srbije (BSS)

Bokserski savez Srbije (BSS)

Finalni mečevi održani su u nedelju u Sportskom centru Žarkovo u Beogradu i apsolutno su opravdali sva očekivanja i oduševili posetioce.

Najbolji senior Prvenstva Srbije je Almir Memić (BK Mix) koji je u finalnom meču do 75kg pobedio Danijela Filipovića iz Loznice i to ubedljivim rezultatom 5:0. Za najbolju seniorku na prvenstvu proglašena je naša zlatna Sara Ćirković koja je ostvarila ubedljivu pobedu protiv Kristine Marković u meču do 54kg, takođe nakon jednoglasne odluke.

Pehar za najboljeg tehničara odneo je Nazif Sejdi koji je ubedljivim rezultatom 5:0 savladao Radovana Gligića (BK Voždovac). Nagrada za najbolji muški par pripala je Ahmedu Mavriću (BK Novi Pazar) i Andriji Bursaću (BK Crvena zvezda) koji su ukrstili rukavice u meču do 80kg. Pobedu je odneo Mavrić jednoglasnom odlukom sudija.

Bokserski savez Srbije (BSS)

Za najbolju tehničarku na Prvenstvu izabrana je Natalija Šadrina (BK Obilić) koja je u meču do 57kg savladala Sanju Marković (BK Naissus) nakon prekida u drugoj rundi. Pehar za najborbeniji ženski par je pripao Mileni Matović (BK Železnik) i Anastasiji Lukajić (BK Obilić). Njih dve su odmerile snage u meču do 70kg, a pobedu je odnela Milena Matović nakon jednoglasne odluke sudija.

BK Obilić (Zvornik) je proglašen za najbolji klub u ukupnom plasmanu. Za najbolji klub u muškoj konkurenciji je proglašen BK Novi Pazar, dok je najbolji tim u ženskoj BK Obilić iz Zvornika.

"Meč je bio veoma zanimljiv. Srećna sam što sam postala državna prvakinja u svojoj kategoriji i što sam još jedom osigurala mesto u reprezentaciji. Cilj nam je bio i da naš tim Obilić bude najbolji na ovom prvenstvu. Nema stajanja nakon ovog takmičenja, sledi mala pauza i potom spremanje za naredne izazove. Uskoro krećemo sa pripremama za Svetsko prvenstvo koje će biti održano na proleće u Nišu", istakla je Sara Ćirković nakon osvajanja zlatnog odličja.

Bokserski savez Srbije (BSS)

"Utisci su sjajni, od samog početka sam bila samouverena i puna energije. Naravno, uvek postoji taj rizik od samog ishoda meča, ali uspela sam da prebrodim sve moguće prepreke. Srećna sam što sam donela svom klubu zlatnu medalju", rekla je Milena Matović.

Direktor Bokserskog Saveza Srbije nije mogao da sakrije svoje zadovoljstvo nakon uspešno završenog Pojedinačnog prvenstva Srbije i sjajne organizacije događaja.

"Imali smo priliku da vidimo sjajne borbe i možemo biti i više nego zadovoljni. Veliki kvalitet svih boksera i bokserki je još jedna potvrda da boks u Srbiji napreduje i stvara nove šampione", rekao je Marčeta.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu