Nova vest
Borilački sportovi 6

2.8.2024.

8:52

Mađarica poslala poruku bokserki o kojoj bruji svet: "Ako je muškarac – veća pobeda"

Mađarica Ana Luka Hamori se ne plaši naredne protivnice – kontroverzne Iman Helif iz Alžira.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Mnogo pažnje je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama privukla bokserka Iman Helif iz Alžira, koja je prošle godine diskvalifikovana sa Svetskog prvenstva kada su testovi pokazali da ima višag testosterona i da to remeti dozvoljenu granicu za žene.

Italijanka Anđela Karini je posle samo 46 sekundi odustala od borbe protiv Alžirke, a narednoj protivnici to, kako se čini, ne pada na pamet.


"Nisam uplašena, ali nije me ni briga za priče u medijima i na društvenim mrežama. Ako je muškarac, biće veća pobeda za mene", istakla je Mađarica.

 

Podsetimo, zbog Iman Helif i dešavanja u bokserskom meču protiv Italijanke se oglasio i MOK.

"Svaka osoba ima pravo da se bavi sportom bez diskriminacije. Svi sportisti koji se takmiče na Olimpijskim igrama su prošli sve medicinske regularnosti od starne bokserske unije. A svoje detalji su bili utvrđeni svojim podacima iz pasoša.Ova pravila su važila i za prethodna takmičenja, koja su bila održavana prošle godine", piše u saopštenju.
 

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu