Nova vest
Auto-moto 0

23.6.2024.

13:45

Amerikanci tužili Ruse – Has pobedio

Ekipa Formule 1 Has saopštila je da je pred švajcarskim sudom završen sudski postupak koji je vođen sa bivšim sponzorom ruskom kompanijom Uralkali.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Američka ekipa raskinula je u martu 2022. godine ugovor sa kompanijom Uralkali, proizvođačem đubriva, kada je Rusija napala Ukrajinu.

Kako se navodi u saopštenju Hasa, švajcarski sud odlučio je da ekipa Formule 1 može da zadrži deo sponzorske naknade koju je dobila do marta 2022. godine i da refundira deo koji odgovara periodu do završetka ugovora.

Kada je raskinut ugovor sa kompanijom, Has je odlučio i da otpusti ruskog vozača Nikitu Mazepina, čiji je otac vlasnik Uralkalija.

Vlasnik kompanije Uralkali Dmitrij Mazepin je bliski saradnik ruskog predsednika Vladimira Putina, a ugovor njegovog sina da vozi za Has bio je povezan sa sponzorstvom.

Podeli:

Tagovi:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

15 h

Novo Sport Video Menu