Nova vest
Auto-moto 3

9.6.2024.

0:01

Spektakl i pre trke – Rasel i Ferstapen imali isto vreme u kvalifikacijama

Vozač Mercedesa Džordž Rasel startovaće sa "pol" pozicije na trci za Veliku Nagradu Kanade nakon što je prvi zabeležio najbolje vreme u kvalifikacijama.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/SHAWN THEW / POOL

Identično vreme, u stotinku, imao je i aktuelni svetski prvak Maks Ferstapen u bolidu Red Bula, ali zbog toga što je Britanac to uradio pre Holanđanina, prvi će i startovati na trci.

Bile su ovo verovatno najuzbudljivije kvalifikacije koje su viđene poslednjih godina.

Zapravo, identično vreme više pilota poslednji put imali su 1997. godine, tada su poravnata bila trojica: Šumaher, Vilnev i Frencen, u Heresu.

Istorija se ponovila 27 godina kasnije, doduše bez jednog takmičara, ali je bilo jednako uzbudljivo na stazi kako su se kvalifikacije bližile kraju.

Za dobru zabavu bila su dovoljna i dvojica.

Ferstapen će, dakle, startovati kao drugi, iza njega biće Lando Noris (Meklaren), Oskar Pijastri (Meklaren), Daniel Rikardo (RB Honda), Fernando Alonso (Aston Martin), Luis Hamilton (Mercedes), Juki Tsunoda (RB Honda), Lens Strol (Aston Martin), Aleks Albon (Vilijams).

Piloti Ferarija Šarl Lekler i Karlos Sainz zauzeli su 11. i 12. mesto u kvalifikacijama.

Vodeći u generalnom plasmanu vozača je Maks Ferstapen sa 169 poena, drugi je Šarl Lekler sa 138, treći je Lando Noris sa 113.

Trka na stazi "Žil Vilnev" deveta je ove sezone u "najbržem cirkusu".

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu