Nova vest
Atletika 0

9.8.2024.

10:26

Atletska zvezda u kolicima nakon trke – osvojio bronzu sa koronom!

"Mislim da su moje Olimpijske igre 2024. gotove", napisao je američki sprinter Noa Lajles (27) u četvrtak kasno uveče na društvenim mrežama nakon što je otkrio da boluje od korone, nedugo posle osvajanja bronze na 200 metara.

Izvor: Index

Profimedia

"Ovo nisu Olimpijske igre o kojima sam sanjao, ali ispunile su mi srce radošću", nastavio je trostruki svetski prvak na 100, 200 i 4x100 metara.

Nakon dve pojedinačne trke u kojima je na 100 metara osvojio zlato, a onda na 200 metara bronzu, očekivalo se da će Lajls učestvovati i na 4x100m u petak uveče, pre potencijalnog nastupa na 4x400 metara u subotu.

"Nadam se da su svi uživali, bez obzira na to li ste me podržavali ili bili protiv mene", dodao je Lajls uz potpis "Iskreno, vaš najbrži čovek na svetu u naredne četiri godine".

Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

"Ako ne bude mogao da trči, moraćemo ponovno sastaviti tim kako bismo imali najbolji mogući", rekao je ranije na konferenciji za novinare Keni Bednarek, osvajač srebrne medalje na 200 metara i član američke štafete.

Zlato je osvojio Lecile Tebogo iz Bocvane, četvrtim najboljim vremenom u istoriji discipline – 19,46s.

"Dvojica momaka koji su trčali u trkama u četvrtak moji su partneri na treningu i ako jedan ili drugi budu tamo u finalu, s odnosom koji imamo, mislim da još uvek možemo obaviti posao", dodao je Bednarek.

Bio pozitivan pre polufinala

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Lajls, veliki favorit na 200 metara, disciplini u kojoj je aktualni svetski prvak šampion, u četvrtak je osvojio bronzu.

Bio je vidno fizički slab i napustio je stazu u invalidskim kolicima. Posle trke je objasnio da je bio pozitivan na kovid u utorak ujutro, dan pre polufinala.

"Brzo su me smestili u karantin u blizini olimpijskog sela i pokušao sam da uzmem lekove koje smem", objasnio je Amerikanac novinarima.

"Rekli su mi da je to moguće, pa sam se samo držao podalje od ostalih nakon krivine", dodao je Lajls.

"Od poslednja tri dana, ovaj dan je bio daleko najbolji. Ne mogu reći da sam na 100 odsto, nego na 90 ili 95%", poručio je trofejni sprinter.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

2 h

Novo Sport Video Menu