Nova vest
Atletika 1

8.8.2024.

23:41

Heroj dana – svetska rekorderka zasenila i Stefa Karija

Američki sportisti u danu za nama imali su razloga za nova slavlja, uzeli su nove medalje i prebacili broj odličja na preko 100.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Pred sam finiš Igara takmičari iz Sjedinjenih Država doneli su ovoj sportskoj supersili 103 medalje. Od ove večeri jasno je da će i košarkaši staviti svoja odličja oko vrata pošto su preživeli udar Srbije koji je trajao gotovo 35 minuta.

U senci nezaboravnog košarkaškog okršaja Srbije i SAD, čast ostalima, prošli su svi drugi događaji dana ali ipak nam sa atletske staze dolazi novi junak dana.

To je američka atletičarka Sidni Meklaglin-Levron, koja je osvojila zlatnu medalju na 400 metara s preponama istrčavši novi svetski rekord od 50.37 sekundi.

Branilac olimpijskog zlata iz Tokija za 28 stotinki popravila je svoj svetski rekord koji je istrčala u junu ove godine u Judžinu.

Nova trka, veliko finale, bila je ona koja se dugo čekala jer joj je najveća rivalka bila sjajna Holanđanka Femke Bol, aktuelna svetska šampionka iz Budimpešte 2023. godine.

Na kraju, trka je protekla u dominaciji 25-godišnje Amerikanke koja je slavila u vremenu novog svetskog rekorda. To je njeno treće olimpijsko zlato nakon tokijskog i pariškog slavlja na 400 metara s preponama te pobede u štafeti 4x400 u Tokiju.

Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu