Nova vest
Atletika 9

7.8.2024.

19:34

Izbačena sa Olimpijskih igara jer joj nisu dali da se takmiči sa dečkom

Nemačka atletičarka Luna Bulman odstranjena je iz nemačkog tima na Olimpijskim igrama pošto je javno protestovala nakon što je izbačena iz štafete te zemlje.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/BEAUTIFUL SPORTS/Leah Kohring

Bulman je trebalo da nastupi u Parizu u mešovitoj konkurenciji na trci 4x400 metara, gde među tamošnjim atletičarkama ima drugo najbolje vreme.

Ipak, njeno mesto je zauzela Alika Šmidt posle čega je njena sunarodnica burno reagovala.

"Da, na papiru sam druga najbrža trkačica na 400 metara. I ne, nisam nominovana za mešovitu štafetu", napisala je Bulman na Instagramu.

U sve se umešao i njen dečko Žan-Pol Bredo, koji će biti jedan od dvojice muških članova nemačke štafete.

"Nije sve išlo savršeno pre trke. Zato nisam imao energije. Donele su se neke odluke s kojima se nisu svi složili. Nemački atletski savez je jasno rekao da najbrža četvorka treba da trči. Na kraju je donesena drugačija odluka", rekao je Bredo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L U N A 🌙 (@lunaa.thiel)

Te izjave su stigle i do tamošnjeg saveza, koji je zbog toga za kaznu izbacio Bulman iz ženske štafete. Svoju odluku su obrazožili time što su za svoju takmičarku rekli da nije "timska igračica".

"Sastav ekipe napravljen je s ciljem uspešne mešovite štafetne ekipe. Odluku je jednoglasno doneo trenerski tim i ona je objašnjena sportistima", naveli su iz saveza.

Njen dečko Žan-Pol je prošao bez kazne nakon što se naknadno izvinio.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu