Nova vest
Atletika 3

7.8.2024.

16:34

Izgubljena burma, kamen u bubregu, pa finale – sledeće je zlato?

Neverovatno je šta je sve proživeo Đanmarko Tamberi, italijanski skakač uvis, proteklih par nedelja.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Svetski prvak u toj disciplini je bio nosilac zastave Italije na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara, kada je izgubio burmu u Seni.

Na šaljiv, njemu karakterističan način, se izvinio javno supruzi, ali stvari su ubrzo zaokrenule na još i gore.

Tri dana pred početak Olimpijskih igara je završio u bolnici zbog problema sa bubrezima, a pretpostavka je bila da ga muči kamenje.

"Neverovatno, ne mogu da verujem... Juče, samo dva sata pre nego što sam objavio post u kome sam napisao da zaslužujem Olimpijske igre, osetio sam probadanje sa strane. Otišao sam u bolnicu na testiranja, na CT skener. Najverovatnije je u pitanju kamen u bubregu. I sada, tri dana pred takmičenje uoči kog sam sve žrtvovao, ležim u krevetu bespomoćan. Sa temperaturom od 38,8 Celzijusa. Biću tamo i daću svoju dušu do poslednjeg skoka, kakvo god bilo moje stanje", napisao je Tamberi, koji je uprkos savetima odlučio da učestvuje na Igrama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HALFSHAVE (@gianmarcotamberi)

I to uspešno. Tamberi je u kvalifikacijama skočio 2,24 metara i uspeo da izbori finale koje je na programu u subotu od 19.10.

Tamo će mu ponovo rival biti Katarćanin Mutaz Eza Baršim, sa kojim je podelio medalju u Tokiju. Baršim se povredio tokom kvalifikacija, a upravo je Tamberi bio prvi koji mu je prišao da vidi kako je.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu