Nova vest
Atletika 10

3.8.2024.

12:42

Dobre vesti za Angelinu Topić!

Angelina Topić se plasirala u finale Olimpijskih igara u Parizu uprkos teškoj povredi zgloba na nozi, a doktor Jovan Đurović otkrio je i kako.

Izvor: Sportski žurnal

Dimitrije Vasiljević/STARSPORT

Topićeva se povredila na zagrevanju, ali i pored toga uspela da ispuni normu za plasman u finale.

Nažalost u istom neće učestvovati jer se povreda ispostavila previše ozbiljnom, a doktor reprezentacije Jovan Đurović otkrio je kako je 19-godišnja srpska skakačica uopšte uspela da se takmiči u kvalifikacijama.

"Imali smo sreće da smo joj u prvom minutu posle povrede stavili trake bandaža. One su čvrsto držale nogu pa se nije pojavio otok i preuzele su funkciju ligamenta. Dobila je i lek protiv bolova. Ostalo je učinila Angelina, koja je neverovatan takmičar, čudo prirode", rekao je doktor Đurović za "Žurnal".

On je zatim i objasnio kakva je tačno povreda zadesila Angelinu.

"Snimili smo povređeno mesto rendgenom i magnetnom rezonancom. Odvojilo se parče kosti na samom pripoju ligamenta na kost. Nije se pokidao ligament već se odvojio pripoj s malim delom kosti. To se zove avulzija. U ovoj situaciji to je bolja varijanta. Dobro je što nije ligament, jer kost zaraste, a s ligamentom bi imala problema cele karijere. Moraće da nosi čizmu od četiri do šest nedelja", podvukao je.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu