Nova vest
Atletika 6

2.8.2024.

12:21

Prve reči Angeline nakon velikog uspeha, kroz suze je otkrila: Nešto je puklo...

Angelina Topić nije verovala u plasman u finale Olimpijskih igara u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT


Srpska atletičarka Angelina Topić, uprkos brojnim komplikancijama koje je doživela pred nastup na Olimpijskim igrama, uspela je da se plasira u finale u skoku uvis.

Nakon velikog uspeha je istakla da nije verovala da je moguće finale, kao i da je čula da je "nešto puklo".

"Krenula sam ka tribinama i videla da ne mogu da hodam, pa idemo kod doktora da stave zavoj i spreče oticanje, da ne osetim ništa. Nisam mogla da hodam, ni da stamen na nogu. Htela sam da probam i nisam imala ni zalet već iz zakoraka sam probala i iz trećeg pokušaja preskočila visinu. Kada se podigla na 195, meni je to izgledalo nestvarno, nisam uopšte osećala kao da je nešto što inače radim sa lakoćom. U neku ruku sam ubeđivala sebe da mi nije ništa. Probala sam, ustala sam, posle toga, na 195 nisam bila sigurna i nije bilo moguće da preskočim to danas",  izjavila je srpska atletičarka za RTS nakon neverovatnog uspeha.

Na pitanje hoćemo li je gledati u nedelju, za kada je od 19 sati i 55 mninuta zakazana borba za medalju, nije dala konkretan odgovor, ali je rekla da ima veliku želju da se pojavi.

"Ne znam, idem sad kod doktora. Ovo mi se nikada nije desilo. Idemo da vidimo šta je i videćemo da li ću moći da nastupam, volela bih da mogu da se pojavim. Ne znam, znam da sam spremna i da imam i u nogama i u glavi. Bila sam sigurna pre sat vremena, barem. Probaćemo, da vidimo šta je i ako nije ništa puklo, vidimo se u nedelju", jasna je bila Topićeva.
 

Podsetimo, mlada nada srpske atletike je prilikom zagrevanja oklevala da li da skoči, odustala od toga i kada je nagazila na strunjaču, izvrnuo joj se zglob.


Videlo se da se Topićeva uplašila, dok su joj ukazivali medicinsku pomoć, uhvatila se i za glavu u jednom momentu, a vrlo brzo je potvrđeno da neće preskakati visinu od 183 centimetra.

Ipak, u bolovima i sa zavijenom desnom nogom pokazala je neverovatan karakter i mentalnu snagu, te ćemo je za dva dana gledati u finalu.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu