Izvor: tumagazin.rs

Ukoliko želite da obiđete planetu, ne u stilu Fileasa Foga za 80 dana, već avionom za 24 sata i sa samo dva zaustavljanja, kompanija Star Alliance ima ponudu za sve svetske putnike željne avanture.

RTW, odnosno Round The World je udruženje koje čini 28 avio prevoznika koji dnevno obave više od 17.500 letova povezujući 1.150 destinacija u 189 zemalja.

Prijavljivanje je jednostavno, jedino što treba jeste da posetite intrenet stranicu Star Alliance i potražite Star Alliance Book & Fly. Nakon rezervacije i kupovine karata, one stižu na e-mail. Karte takođe mogu da se kupe i kod bilo koje kompanije koja je član Star Alliance grupe.

Svaki putnik ima obavezu da se zadrži u najmanje dva mesta u trajanju od 24 časa, dok celokupni put može da ima najviše do 15 zaustavljanja. Postoji još i ponuda sa povoljnim tarifama koje uključuju najmanje 3, pa najviše do 12 zaustavljanja, a praktično svako može da odredi svoj plan puta.

Putovanje treba da počne i da se završi u istoj zemlji i treba da bude jednosmerno, prema zapadu ili prema istoku, a Atlantski i Tihi okean se može preći samo jednom.

Put oko sveta je sada već potpuno realna stvar, i praktično svako može da isplanira svoj put.

Podeli: