Izvor: TU Magazine

Halštat nije jedino selo u Austriji koje treba posetiti, u ovoj zemlji ima puno nestvarno lepih krajolika i mesta koje čekaju da ih turisti otkriju.

Austrija je jedna je od najlepših država Evrope, zbog svoje relativne blizine sa našom zemljom ona je odličan izbor za vikend putovanja, letovanje na jezerima ili za odlazak na skijanje.

Osim toga što je poznata po vrhunskim hotelima, odličnim spa resortima, skijalištima i bajkovitim jezerima, ona je poznata i kao zemlja sa najlepšim i najuređenijim selima. Ovo je samo mali izbor, odnosno predlog šta treba posetiti, imajući u vidu da je u stvari cela zemlja takva, nestvarno lepa.

Cel am Ze (Zell am See)

Ovaj gradić je dobro poznat zaljubljenicima u skijanje, a nalazi se južno od Salcburga na jezeru Cel (Zell). Gradić je bajkovit, i svi uglavnom žive od skijaške sezone koja traje od zime pa sve do kasnog proleća. Kad sneg nestane, turisti se preorjentišu na aktivni odmor koji podrazumeva planinarenje, vožnju biciklom i uživanje u prirodi.

Bad Gajštan (Bad Gastein)

Grad Bad Gastein se nalazi u planinama Hohe Tauern, a nalazi se na manje od 2 sata vožnje od Salcburga. Priroda je divna, hoteli i turistička ponuda je vrhunska, pa se najtoplije preporučuje svima. Ovo mesto je posebno popularno zbog svojih termalnih izvora, čistog planinskog vazduha i spektakularnog prirodnog okruženja. Često ga nazivaju "Monte Karlom Alpa" zbog njegove istorijske popularnosti među evropskom aristokratijom.

Felkirh (Feldkirch)

Felkirh je relativno nepoznat gradić, i tu nepravdu treba ispraviti. Nalazi se u blizini granice sa Švajcarskom i Lihtenštajnom, a izgleda kao neko mesto u koje bi mogle da se smeste mnoge bajke. U njemu se nalazi  dvorac Šateburg (Schattenburg) iz 13. veka, kao i gotička katedrala koja dominira gradom. Planinarenje i šetnja po prirodi je ovde nešto nezaobilazno, a i zdravo je.

Marija Vert (Maria Worth)

Marija Vert se nalazi nedaleko od granice sa Slovenijom i Italijom, na jugu Austrije. Ovde je priroda netaknuta, i sve je kao sa razglednice, pa turisti rado odlaze kako bi se odmorili i uživali u prizorima koje im priroda nesebično pruža. Jezero Verterze (Wörthersee) je takođe izuzetno popularno za sportove na vodi, a okolne planine nude brojne mogućnosti za šetnje i planinarenje.

Podeli: