Izvor: B92.net

Amerikanac Gabrijel Kordona, koji se s porodicom preselio u Dubrovnik, nedavno je na TikToku otkrio da ga jedan hrvatski grad podseća na SAD.

Kordona je protestantski sveštenik koji na svom profilu na TikToku često deli zanimljivosti o životu u Hrvatskoj, a nedavno je posetio Osijek i potom podelio šta mu se dopada u ovom gradu.

"Kada bih morao da ocenim Osijek, rekao bih da je ljubaznost ljudi u tom gradu 10 od 10. Tako su fini, prijatni i lepo se ophode prema nama", rekao je i dodao da je priroda u Osijeku prelepa i da su ga poljoprivredna zemljišta podsetila na SAD.

"Pejzaž je prelep, ima puno poljoprivrednog zemljišta i podseća me na SAD i neka specifična mesta u SAD i moj dom, jer Florida ima mnogo ravnica. Dajem ocenu 9,5 za pejzaž", rekao je.

Govorio je i o hrani. 

"Bili smo na svadbi i imali smo najbolju hranu. Bilo je svega – jagnjetine, piletine, pirinča, testenina. Torta je bila neverovatno ukusna i bilo je mnogo drugih kolača i deserta. Pa ako bih mogao da joj dam 11 od 10, ja bih", nastavio je oduševljeno.

Međutim, kafi je dao ocenu devet od 10, jer nije navikao na taj ukus, pošto je u pitanju turska kafa.

Na kraju je rekao da su se u ovom gradu svi odlično proveli.

Podeli: