Izvor: B92.net/TV Prva

Jordan je u poslednje vreme veoma zanimljiv domaćim turistima.

Ali mnoge ipak zanima šta je to toliko zanimljivo Srbima u Jordanu i da li je bezbedno za putovanje? O tome je za Prva TV govorio Samer Kaseb, Turistički ambasador Jordana.

On je najpre istakao da Srbe u Jordanu najviše privlači civilizacija.

"Jordan je jednom rečju kolevka svih civilizacija. Od kamenog doba pa sve do moderne civilizacije. To je ogroman dar koji Jordan poseduje. To vam je kao muzej na otvorenom. Ima preko 20.000 arheoloških pronalazišta trenutno, a samtra se da ih ima preko 100.000. Takođe turiste privlače tradicija i običaji", priča Kaseb koji kaže da ima dosta sličnosti između Srbije i Jordana u svakom smislu.

"Ima sličnosti u jeziku, ponašanju, kulturi, običajima... Gostoprimstvo, srdačnost, toplina kod ljudi, druželjubivost... "

On dodaje da je Jordan najbolje posetiti tokom proleća.

"Pored proleća dobro ga je posetiti i u kasnom jesenjem periodu. Kada prođu ekstremne vrućine. Preporučio bih da se ostane oko 9 dana i obilaziti ga sa severa ka jugu. Ima dosta toga za obići, a što se tiče bezbednosti za putovanje u Jordan ona je ovde na visokom nivou. Svaki ćošak u Jordanu je bezbedan, tu je i turistička policija, i tajna policija. Turisti će se osećati kao kod svoje kuće", govori Turistički ambasador Jordana, a više o ovoj temi pogledajte u nastavku.

Izvor: Prva

Podeli: