Izvor: Revijahak.hr

Svake godine stotine hiljada turista se dive vodopadu Juntai visokom 314 metara, koji, prema rečima nadležnih, leti kao Mlečni put.

Međutim, jedan video baca drugačije svetlo na prirodni izvor ovog spektakularnog fenomena. Planinski vodopad Juntai je glavna turistička atrakcija u severnoj kineskoj provinciji Henan.

Ali ništa nije kako izgleda, pokazalo se nakon snimka posetioca koji je izbliza pogledao vrh vodopada na visini većoj od 300 metara. Šta to pokazuje? Voda ne teče nizbrdo iz reke, već dolazi iz dve cevi skrivene u planinama. To potvrđuje ono što su stručnjaci već sumnjali nakon prethodnih prijava turista, a to je da su obmanuti.

Masa kristalno čiste vode može teći dole poput Mlečnog puta, ali izvire iz dve velike, crne cevi skrivene u stenama. Otkako je video postavljen na društvenim mrežama i postao viralan, lajkovan je desetinama hiljada puta i pregledan skoro 25 miliona puta na kineskim platformama društvenih medija Veibo i Douiin.

Uprava planinskog parka Juntai priznaje da je privlačnost porasla, ali za to krivi klimatske promene. Zbog enormne suše, uprava je bila prinuđena da obezbedi dodatno vodosnabdevanje vodopada. Uprava nikada nije rekla posetiocima jer ih nisu ni pitali, navodi se u saopštenju.

Podeli: