Izvor: B92.net

Viktor Lazić, poznati putopisac iz Srbije, govorio je za TV Prva o svom nesvakidašnjem iskustvu prilikom putovanja po Indoneziji.

Naime, kada je bio u nekadašnjem plemenu ljudoždera, izjavio je da je ćerka poglavice lepa žena, a oni su mu odmah nakon izjave pripremili svadbu. Kako kaže Viktor, uspeo je da pobegne sa svog "venčanja" bežeći preko vulkana.

"Slučajno sam se našao na jednom venčanju, i samo sam rekao da je devojka lepa, komunicirali smo sa nekoliko reči engleskog, nekoliko reči holandskog, indonežanskog, kojeg pritom oni ne znaju, oni imaju svoj jezik, dakle njima je indonežanski takođe strani jezik, pa malo rukama, nogama i ceo dan su oni meni pokazivali lepote svog plemena", izajvio je Viktor Lazić za TV Prva i dodao da se tamo družio sa orangutanima koji su ga nekoliko puta gađali kamenjem i to je bilo jedno neprijatno iskustvo.

Shutterstock/Poetra.RH

Pleme Batak, u kojem je Viktor završio, bilo je poznato kao pleme ljudoždera, međutim, on napominje da je to bilo pre 70 godina.

"Oni su bili ljudožderi sladokusci, nisu jeli bilo koga, već samo kriminalce i to pre 70 godina. Dakle, čovek koji ubio drugog čoveka, silovao ženu ili izdao svoj narod, oni bi ga u posebnoj religijskoj ceremoniji proglašavali nečovekom, i proglasili životinjom.. I onda kao što bi jeli životinje, da dokažu da tog čoveka ne smatraju više čovekom, oni bi onda kada izvrše smrtnu kaznu njega pojeli. Što je još interesantnije, kada završe sa gozbom, onda bi od kostiju kriminalca pravili svoje knjige, to je inače narod koji je dosegao dosta visoke nivoe u kulturi, oni su čak razvili svoje sopstveno pismo", rekao je Vitkor Lazić.

Viktor priča da se sve tako brzo odigralo, da je do venčanja došlo zbog jednog odgovora.

"Kada je mene Poglavnica pitao, a pita vas pred stotinu ljudi "Da li ti se ona sviđa?" I sad ja ako kažem ne, ja sam pomislio uvrediće se, te sam rekao da.. ali to je tako prošlo kao najobičniji razgovor", priča Viktor za TV Prva.

Za više o ovoj temi, pogledajte video-prilog u nastavku:

Izvor: TV Prva

Podeli: