Ovaj grad nudi iskustvo koje greje dušu i ostavlja utisak koji se dugo pamti.

U pitanju je Hanja, šarmantno primorsko mesto na severozapadnoj obali Krita, koje je proglašeno za jedan od najlepših gradova u Grčkoj.


Mešavina različitih uticaja

Poznat po mešavini kritskih, otomanskih i venecijanskih uticaja, stari grad Hanje nudi lavirint očaravajućih uličica i skrivenih puteva koji mame posetioce da istraže njegove brojne užitke.

Lutanje uskim ulicama starog grada Hanja je kao da se vraćate u prošlost. Istorijska arhitektura, s posebnom mešavinom kultura, priča priču o gradu koji je vekovima bio kulturna raskrsnica.

Luka Hanje je posebno šarmantna. Dok sunce zalazi, baca zlatni sjaj na luku i stvara magičnu atmosferu, savršenu za hedonističko iskustvo.

Shutterstock/DaLiu


Gatronomski užitak

Stari grad Hanja nije samo zapanjujući vizuelni prikaz, to je i kulinarsko utočište. Oblast je prošarana udobnim, autentičnim grčkim tavernama, gde posetioci mogu da uživaju u najsvežijim morskim plodovima i najboljim jelima kritske kuhinje.

Svaki obrok tamo je proslava lokalnih ukusa, s jelima koja su bogata tradicijom i napravljena od sastojaka lokalnog porekla.

Živahan spoj istorije, kulture i gastronomije grada čini ga jedinstvenom destinacijom koja nastavlja da osvaja putnike iz celog sveta.

Shutterstock/Sarioglou Vassilis

S bezvremenskom lepotom i neospornim šarmom, nije ni čudo što se stari grad Hanja smatra jednim od najlepših gradova u Grčkoj.

Za one koji traže odredište koje nudi i istoriju, kulturu i prirodne lepote, stari grad Hanja je obavezna destinacija, piše Express.co.uk.

Podeli: