Izvor: B92.net

Grčka je i ove godine jedna od, ubedljivo, najpopularnijih destinacija na svetu.


Prema podacima Travel Local-a Grčka će biti jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u 2024. godini.

Ova turistička kompanija je analizirala podatke o rezervacijama kako bi otkrila najpopularnije destinacije, kao i najbolji mesec za njihovu posetu.

Grčka je proglašena za drugu najpopularniju destinaciju za posetu, a oktobar je naveden kao najbolje vreme za odmor u ovoj zemlji.

Iako su Mikonos, Santorini i Krit neka od najpopularnijih destinacija, postoji mnogo drugih manje poznatih mesta koje treba posetiti, uključujući poluostrvo Pilion.

Pilion

Smešten između Atine i Soluna, poluostrvo Pilion izlazi na Egejsko more i dom je za preko 70 šarmantnih sela i mnogo peščanih plaža, navodi The Sun.

Među najlepšim selima su Makrinica, Portarija, Milies i Cagarada, koja se sastoje od tradicionalnih grčkih kuća sa kamenim krovovima.

Sela na poluostrvu Pilion obavijena su mitovima i legendama, a nekada se verovalo da su pošumljena brda bila dom mitskih stvorenja poput kentaura.

Postoje i druge priče koje se tiču Piliona, pa se tako veruje da je maleni grad Pagase bilo mesto gde su Jason i Argonauti otplovili u potrazi za zlatnim runom.

Ako zanimljive priče i legende nisu dovoljne da opravdaju posetu, onda će plaže sigurno biti.

Shutterstock/Serenity-H

Milopotamos, plaža nestvarne lepote

Na ostrvu se nalazi nekoliko egzotičnih plaža, uključujući plažu Milopotamos, koja se nalazi na istočnoj strani poluostrva. Milopotamos je bela šljunkovita plaža koja je dom kristalno čistog mora. Plaža je podeljena na dva dela, sa vijugavom stazom koja vodi od jednog dela do drugog.

Ostali sadržaji u blizini plaže uključuju bar na plaži i nekoliko taverni. Obavezno posetite i plaže Fakistra i Chorefto.

Shutterstock/ollirg

Dobra zamena za popularne destinacije sa velikim gužvama

Stručnjaci za putovanja u Travel Local-u opisali su poluostrvo Pilion kao zamenu za popularne destinacije kao što je Skopelos.

"Pilion je mirna grčka oaza, smeštena blizu obale i okružena neverovatnim planinskim pejzažima – takođe je još uvek relativno neotkrivena. Oktobar je savršeno vreme za posetu Grčkoj jer je upravo van špica sezone, tako da ima vrlo malo gužve, a takođe je i mnogo pristupačnije. Vreme je još toplo i idealno za istraživanje i uvažavanje autentičnog grčkog života", navode iz Travel Local-a, piše The Sun.

Podeli: