Izvor: B92/Prva Tv

Srpska prestonica je iz godine u godinu, sve interesantnija turistima iz celog sveta.

"Turistima je najinteresantniji kao "city break" destinacija za kratki gradski odmor. Tajne grada se otkrivaju tokom boravka od četiri pet dana. Broj stranih turista u odnosu na prošlu godinu je ostao manje više nepromenjen, dok je zapravo broj stranih turita porastao nekih 11 posto. Možemo da kažemo da je Beograd vrlo popularna destinacija, vrlo cenjena i ta kovanica "Nova Evropa" - nešto što ljudi hoće da vide u Evropi ali nisu prošlih godina, pre pandemije obilazili", priča Vitorović.

Beograd je  u prethodnoj deceniji promenio imidž - više nije prepoznatljiv samo kao grad u kome se možete dobro zabaviti noću na žurkama. U Beograd sada turisti dolaze i radi upoznavanja sa našom tradicijom, istorijom i kulturom.

Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda ističe da je sada otvoren i Narodni muzej koji privlači turiste, ali i mnogo toga drugog.

"Nije radio Narodni muzej i Muzej savremen umetnosti koji su od velikog značaja za evropsku i svetsku kulturu,  pa Beograd na vodi koji privlači veliki broj stranih turista  Ako govorimo o kulturnoistorijskom nasleđu, tu je Hram Svetog Save, to je svakako najpopularnije mesto na koje gosti iz čitavog sveta dolaze, i zbog lepote i značaja hrama, objašnjavanje naše istorije...", rekao je, a detaljnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu koji sledi.

Izvor: Prva tv

Podeli: