Nova vest
Košarka

Utorak, 12.12.2023.

14:11

"Bila bi muka da ne odemo na Olimpijske igre"

Legenda španske košarke Horhe Garbahosa i predsednik FIBA Evrope rekao je da ne bi bilo dobro da Španija ne ode na OI u Parizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: FIBA

Španija će u Valeniji biti domaćan jednog od četiti turnira za olimpijske kvalifikacije, a za normu će se boriti zajedno sa Libanom, Angolom, Poljskom, Finskom, Bahamima.

Garbahosa je upitan da li Španija sebi može da dozvolii da ne bude deo OI u Parizu.

"Na nivou imidža jasno je da to ne bi bio najbolji scenario, pa otuda i napor da se kvalifikacioni turnir za OI dovede u Španiju. Neodlazak na Igre bila bi prava muka, koja se ne može sakriti. Ali to se dešava. Slovenija sa Dončićem nije bila na OI, Hrvatska dugo ne igra na SP. Savez bi opstao, ne sumnjam, ali to nije najbolji scenario. Nadam se da se to neće desiti",
rekao je Garbahosa, bivši predsednik Košarkaškog saveza Španije, u velikom intervjuu za Marku.

Kvalifikacioni turnir je na programu od 2. do 7. jula, plasman na OI su već izborili reprezentacije Srbije, Francuske, Nemačke, SAD, Kanade, Južnog Sudana, Japana i Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu