Automobili

Utorak, 22.08.2023.

08:56

Zakotrljala se nova Volkswagenova električna limuzina FOTO

Suprotstaviće se Teslinom Modelu 3

Izvor: Izvor: dpa

Zakotrljala se nova Volkswagenova električna limuzina FOTO
Foto: VW promo

Volkswagen je započeo serijsku proizvodnju nove električne limuzine ID.7 u svojoj fabrici u Emdenu, prenosi dpa.

"Ovo je važna prekretnica u našoj proizvodnji", rekao je u ponedeljak šef VW brenda Tomas Šefer prilikom zvaničnog početka nove limuzine na struju.

"Proizvodnjom ID.7 dostižemo sledeći nivo u elektromobilnosti. Već 2026. imaćemo najširi portfolio električnih vozila u auto-industriji", rekao je Šefer.
Foto: VW promo
Novom limuzinom, predstavljenom u aprilu sa dometom do 700 kilometara, VW želi da proširi svoju električnu ID seriju. Model ID.7 pokriva višu srednju klasu nakon što je kompanija sa sedištem u Volfsburgu započela svoju seriju čisto električnih vozila sa modelima, kao što su kompaktni automobil ID.3 i mali SUV ID.4.

ID.4 se u tom lučkom gradu proizvodi od prošle godine. Za proizvodnju električnih automobila, fabrika u Emdenu je prenamenjena od 2020. godine, a VW je u nju uložio više od milijardu evra.
Foto: VW promo
Emden je sada glavna fabrika za novi ID.7, koji će se takođe proizvoditi u Kini.

Kako se navodi, trenutno samo "nekoliko desetina ID.7 dnevno" silazi sa proizvodne trake zbog nedavnog opšteg pada potražnje za električnim automobilima. Sada bi proizvodnja trebalo da se poveća.
Foto: VW promo
Do početka 2024. dnevna proizvodnja trebalo bi da bude između 200 i 300 vozila. Ukupno, Volkswagen trenutno proizvodi oko 800 automobila dnevno u Emdenu, uključujući oko 300 električnih. U fabrici radi oko 8.000 zaposlenih.

VW ID.7 ima bateriju kapaciteta 77 kWh i elektromotor od 204 KS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: