Automobili

Četvrtak, 05.07.2018.

10:55

Ford se ruga Tesli: Vi za 7 dana, mi za 4 sata

Šef Ford Europe ismejao je tvit prvog čoveka Tesle, Ilona Maska, koji se pohvalio da je njegova kompanija uspela da proizvede 7.000 automobila za 7 dana.

Izvor: B92

Ford se ruga Tesli: Vi za 7 dana, mi za 4 sata

Ilon Mask i njegova kompanija uložili su maksimalan napor ne bi li kraj juna dočekali sa nedeljnom proizvodnjom od 5.000 primeraka Modela 3.

To im je naposletku pošlo za rukom, a pored 5.000 Modela 3 izrađeno je i 2.000 primeraka Modela S i Modela X, pa je Mask svoje zadovoljstvo postignutim rezultatom podelio sa pratiocima na Twitteru. Ubrzo je na to reagovao direktor evropske filijale Forda, Stiven Armstrong, koji je na Maskov tvit odgovorio da Ford isti broj automobila proizvede za samo 4 sata. Tvit iz Forda deluje zajedljivo, s obzirom da kapaciteti, veličina i istorijsko nasleđe ovih proizvođača, kao i vrsta automobila koje izrađuju dve kompanije uopšte nisu uporedivi.

Sa druge strane, ako bi se poredio samo broj proizvedenih vozila na električni pogon, Tesla bi u tom slučaju bio ispred Forda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: