Srbija

Subota, 07.07.2012.

15:03

Cena hleba ostaje bar do septembra

U Srbiji do septembra sigurno neće biti poskupljenja hleba, rekli su u subotu u Uniji pekara Srbije.

Izvor: Beta

Default images

U toj organizaciji kažu da će eventualno poskupljenje hleba nakon septembra zavisiti od toga kakva će biti žetva i od cene energenata, prenela je Radio-televizija Srbije povodom vesti da bi hleb mogao poskupeti.

Vlada Srbije je 29. marta produžila važenje uredbe kojom je prodajna cena vekne hleba "sava" ograničena na 44 dinara, a proizvodjačka cena tog hleba na 37,33 dinara.

Uredbu o ograničavanju cene hleba Vlada je usvojila u julu prošle godine, a u oktobru je produžila njeno važenje na još šest meseci.

Inače, u petak je najavljeno da će u narednom periodu biti neophodno poskupljenje hleba za oko deset dinara, a nešto kasnije je objavljeno i da će biti zatražene veće struje i gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi važnog saveznika?

Indija neće kupovati tečni prirodni gas (LNG) iz ruskog projekta Arctic LNG 2 pošto su zapadne zemlje uvele sankcije protiv tog projekta, izjavio je juče indijski ministar nafte Pankaj Džain.

8:04

4.10.2024.

1 d

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

17 h

Podeli: