Sreda, 24.02.2010.

17:51

Kamendin dobio zdravstvenu stanicu

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas obišao je zdravstvenu stanicu Doma zdravlja "Zemun“ u naselju Kamendin koja je nedavno otvorena.

Izvor: Tanjug

Default images

Izgradnja i opremanje zdravstvene stanice koštali su oko dva miliona evra, saopštila je gradska uprava. Objekat zauzima površinu od oko 1 000 kvadratnih metara, ima 42 zaposlena i otvoren je za pacijente 16. februara ove godine.

Đilas je tom prilikom rekao da se na njegovu izgradnju čekalo desetinama godina, a da će sada u njemu moći da se pregleda 30 000 građana, koji više neće morati zbog pregleda da putuju u centar Zemuna.

On je podsetio da grad trenutno podiže dom zdravlja u Kaluđerici i priprema projekat za Dom zdravlja u Surčinu, a da gradski sekretar za zdravstvo analizira stanje u ambulantama na periferiji Beograda.

U okviru Zdravstvene stanice "Kamendin“ nalaze se službe za zdravstvenu zaštitu dece i odraslih, stomatološka i služba laboratorijske dijagnostike, kao i služba za polivalentnu patronažu, a u prostoru površine 52 kvadratna metra biće smeštena i apoteka.

Grad je od preuzimanja osnivačkih prava 29. novembra 2006. godine u Dom zdravlja "Zemun“ i njegove zdravstvene stanice i ambulante uložio oko 102 miliona dinara.

Ove godine će za investicione radove u toj zdravstvenoj ustanovi biti izdvojeno oko pet, a medicinsku opremu i nameštaj oko osam miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Poseti su prisustvovali predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić, predsednik opštine Zemun Branislav Prostran, gradski menadžer Aleksandar Bijelić, gradski sekretar za zdravstvo Zoran Blagojević i direktor Agencije za investicije Marko Blagojević.

U svih 16 domova zdravlja u prethodne tri godine uloženo je blizu milijardu i 180 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: