Sreda, 11.07.2001.

20:28

GLAVNI OPTUZENI I DALJE NA SLOBODI

Izvor: B92

Default images
Medjunarodni sud za ratne zlocine podigao je vise optuznica protiv osumnjicenih za zlocine u Srebrenici. Na slobodi se i dalje nalaze Radovan Karadzic i general Ratko Mladic optuzeni za genocid, ratne zlocine i zlocine protiv covecnosti. Presuda na osnovu istih optuzbi generalu Radoslavu Krsticu se ocekuje krajem jula. U haskom pritvoru se nalazi i potpukovnik Dragan Obrenovic komandant Zvornicke brigade koji je uhapsen od strane SFOR-a pocetkom aprila ove godine. Optuznica ga tereti da je sa svojim vojnicima ucestvovao u napadu na Srebrenicu pod komandom Mladica i Krstica kao i da je do novembra 1995 ucestvovao u uklanjanju dokaza. Jedini koji je do sada osudjen je Drazen Erdemovic koji je priznao da je ubio 70 Muslimana i koji je u norveskom zatvoru izdrzao kaznu od 5 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: