Petak, 01.06.2001.

14:00

OEBS POZDRAVLJA RAZVOJ DOGADJAJA NA JUGU SRBIJE

Izvor: B92

Default images
Predsedavajuci Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), rumunski sef diplomatije Mirca Dzoana, pozdravio je pozitivni razvoj dogadjaja na jugu Srbije i nedavno postignut sporazum o demilitarizaciji sela Lucane i Turija. U saopstenju predsedavajuceg koje je dostavljeno medijima u Becu se ukazuje da je ovaj sporazum omogucio razoruzavanje i raspustanje OVPMB-a u sektoru B kopnene zone bezbednosti, kao i postizanje sporazuma o postepenom ulasku jugoslovenskih snaga bezbednosti u ovaj sektor, koji je sproveden "u skladu sa dogovorom I koji je protekao bez vecih incidenata". On je posebno istakao znacaj pokretanja obuke za pripadnike multi-etnicke policije uz pomoc OEBS ocenjujuci da je rec o vaznom koraku ka daljoj stabilizaciji prilika u juznoj Srbiji, prenosi dopisnik Radija B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: