Subota, 12.05.2001.

17:17

SKUP LIGE ZA ZASTITU PRIVATNE SVOJINE I LJUDSKIH PRAVA

Izvor: B92

Default images
Bez svojine nema domovine, bez ocevine nema otadzbine, poruceno je sa skupa Lige za zastitu privatne svojine i ljudskih prava, odrzanog u subotu. U sali Doma sindikata u Beogradu, pred oko 2.000 potomaka ljudi kojima je posle Drugog svetskog rata bespravno oduzeta imovina, govorili su predsednik Lige Slobodan Grgurevic i zamenik republickog ministra pravde Djordje Ninkovic. “Prvi put posle 50 godina u Vladi imate svog saveznika, a ne protivnika. Mi se iskreno i svesrdno zalazemo za reprivatizaciju, vracanje imovine bivsim vlasnicima”, rekao je Ninkovic. “Moram da kazem da jedan deo Vlade i premijer nisu prihvatili pruzenu ruku saradnje. U Srbiji su jos na delu kriminal, direktivna uloga drzave u privredi i prazno politicko manevrisanje sto nas podseca na pola veka slicnog iskustva koje smo imali na ovim prostorima”, izjavio je Grgurevic.

Na skupu su govorili i Branislav Canak, predsednik Unije nezavisnih sindikata, Slobodan Beljanski, predsednik Advokatske komore Vojvodine, kao i predstavnici univerziteta, zanatlija i zemljoradnika Srbije, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: