Petak, 01.03.2024.

10:06

Otvorena dva nova vrtića u Zapadnoj Srbiji VIDEO

Dva nova vrtića biće sagrađena u Prijepolju i u selu Zablaće kod Čačka.

Izvor: B92.net, TV Prva

Otvorena dva nova vrtića u Zapadnoj Srbiji VIDEO
Foto: Shutterstock/Africa Studio

Ka Zablaću gravitira čak više od deset podjeličkih i pomoravskih sela.

Rok za savršetak radova je sedam meseci, postavljen je kamen temeljac.

Posle više od četiri decenije u Prijepolju se gradi novi objekat za dvesta mališana, čime će se u potpunosti ukinuti lista čekanja za upis dece u vrtiće.

Ovaj svečani događaj danas je samo prvi korak na tom putu. Ulaganje u obrazovanje dece je najvažniji korak ka izgradnji prosperitetnog društva. Ovaj vrtić nije samo zgrada od cigle i maltera, već mesto gde će naša deca učiti, razvijati se, stvarati prijateljstva i postati odgovorni građani", kazao je predsednik opštine Prijepolje.

Puštanjem šarenih balona i polaganjem kamena temeljca uz prisustvo Ministarke prosvete, započeti su radovi i na izgradnji potpuno novog vrtića u Čačanskom selu Zablaće.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: