Sreda, 27.09.2023.

12:35

Leskovac ulaže 18 miliona evra u gradnju kanalizacione mreže

Grad Leskovac raspisao je tender za izvođače radova na izgradnji i dogradnji fekalne kanalizacione mreže u 16 naselja na teritoriji grada. Radovi se izvode u okviru projekta "Upravljanje otpadnim vodama u Leskovcu", a vrednost je procenjena na nešto više od 2 milijarde dinara (17,9 miliona evra), bez PDV-a.

Izvor: eKapija

Leskovac ulaže 18 miliona evra u gradnju kanalizacione mreže
Foto: Shutterstock/BELL KA PANG

Kako piše u tehničkoj specifikaciji, predviđeno je da se otpadne vode ulivaju u postojeću kanalizacionu mrežu grada Leskovca. Otpadne vode će se kroz postojeću kanalizaciju dalje odvoditi do Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (CPPOV), fabrike u Bogojevcu, navodi eKapija.

Projektom su obuhvaćena naselja: Rudare, Šišince, Donja Jajina, Gornje Sinkovce, Gornje Trnjane, Vlase, Svirce, Donje Trnjane, Mrštane, Navalin (naselja u kojima se planira izgradnja fekalne kanalizacione mreže) i Bogojevce, Vinarce (Čifluk Mira), Donje Sinkovce, Turekovac i Gornje Stopanje (naselja u kojima se planira dogradnja kanalizacione mreže).

Ukupna dužina cevovoda je oko 78.150 m, a predviđena je i gradnja 15 crpnih stanica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: