Nedelja, 24.09.2023.

10:16

U Subotici održani "Dani Srpske u Srbiji"

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa saradnicima sastao se sinoć, u svom kabinetu u Gradskoj kući, sa delegacijom Republike Srpske koju su činili generalni sekretar Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske (ANURS), Drago Branković, akademik Novo Pržulj, dopisni član ANURS-a Zoran Govedar i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Izvor: B92.net

U Subotici održani
Foto: Grad Subotica

Sastanak je upriličen uoči realizacije dva programa, priređena u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" i Velikoj većnici Gradske kuće, u okviru jedanaeste manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" koju je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji ove godine organizovalo u jedanaest gradova i opština u Srbiji, navodi se na sajtu Grada.

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je izuzetna čast i za Grad Suboticu, i za njega lično, što je Subotica među 11 gradova i opština širom naše Srbije u kojima se organizuje manifestacija "Dani Srpske u Srbiji".

"Grad Subotica ima izvanrednu saradnju sa Republikom Srpskom i njenim institucijama u svim oblastima društvenog života. Kao gradonačelnik Subotice imao sam ogromnu pomoć i podršku šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića. Mnogo smo uradili na jačanju saradnje subotičke lokalne samouprave i Republike Srpske, podižući je iz godine u godinu na sve viši nivo. I večeras sam imao čast da u svom kabinetu priredim prijem za delegaciju iz Republike Srpske koju je činili akademici i gospodin Cicović. Imali smo jedan konstruktivan razgovor o unapređenju saradnje između našeg grada i Republike Srpske, a uručen mi je i komplet knjiga Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske, što mi je izuzetno drago", naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Mlađen Cicović je rekao kao manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" nije prvi put u Subotici, da je ona ovde uvek dobro došla i da je Subotica grad sa kojim Republika Srpska, odnosno Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, kao neko ko je zadužen da podstiče i jača saradnju gradova i opština Republike Srbije i gradova i opština Republike Srpske, ima izuzetno dobru saradnju.

U Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava", od 18.00 časova, Akademija nauka i umetnosti Republike Srpske promovisala je ediciju "Održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima Republike Srpske". Prisutnima u SKC "Sveti Sava" obratili su se Mlađen Cicović i gradonačelnik Stevan Bakić, a o ediciji su govorili Drago Branković, urednik edicije Novo Pržulj i prof. dr Zoran Govedar.

Program u Subotici u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" nastavljen je od 20.00 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće, gde je održan koncert etno-grupe "Trag" iz Banja Luke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: