Ponedeljak, 04.09.2023.

05:19

Srbija osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Esportu

Naša CS:GO reprezentacija se vraća kući sa novčanom nagradom od 20.000 dolara. Čestitke za naše momke, Ivana ”choiv” Živkovića, Nikolu ”Dragon” Boškovića, Vladana ”VLDN” Radevića, Vladana ”kind0” Mandića i Aleksu ”Impulse” Stankića!

Izvor: RUR

Srbija osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Esportu
Foto: SESE

Danas u 15:00 časova se održao meč za treće mesto na CS:GO turniru u sklopu svetskog IeSF šampionata u Jašiju, Rumuniji, na glavnoj bini nadomak velelepne Palate Kulture.

U borbi za bronzanu medalju snage su odmerili Srbija i Uzbekistan, koje je na bini dočekao niko drugo do Džejms Benks lično. Obe ekipe su završile na prvom mestu u svojim grupama, tako da je bilo teško predvideti koja reprezentacija će preovladati.

srbija-csgo-iesf2023-3rd-2Foto: SESE

Naši reprezentativci su imali pomalo spor početak na prvoj mapi, Overpassu, ali su brzo počeli da uzimaju rundu za rundom. Prvi half se završio sa rezultatom 9-6 za Srbiju.

U drugom halfu smo bili posebno ubedljivi, pošto Uzbekistan nije uspeo da dođe ni do jedne runde do samog kraja. Tako je Srbija povela sa rezultatom 16-6 na prvoj mapi.

Ako ste mislili da je Srbija bila dominantna na Overpassu, onda niste videli Ancient. Naši momci su pokazali neverovatnu veštinu i timski rad, koji je bio na potpuno drugom nivou u poređenju sa njihovim protivnicima. Ovu mapu smo odigrali gotovo bez i jedne greške.

srbija-csgo-iesf2023-3rd-6Foto: SESE

Srbija je brzinski stavila tačku na čitav meč sa ubedljivim rezultatom 16-2. Ako postoji jedna reč koja bi opisala ovaj meč, onda bi to bilo uništenje! Time je Srbija osvojila treće mesto na svetskom esports prvenstvu, kao i zasluženu novčanu nagradu od 20.000 dolara!

Snimak meča možete pogledati OVDE!

SESE bi želeo da čestita našoj CS:GO ekipi na neverovatnom performansu i osvojenoj medalji. Ovo je sjajno dostignuće za Srbiju na polju esporta, i sigurni smo da će naši momci sledeće godine ostvariti još bolji rezultat!

Poslušajte šta je IGL Ivan ”choiv” Živković imao da kaže o ovom meču!

Čestitke za tebe i ekipu na osvojenom trećem mestu! Kako se osećaš u ovom trenutku?

Choiv: Osećaj je savršen! Samo nam je žao što nismo odigrali malo bolje, pošto verujem da bismo u tom slučaju bili u finalu. Ipak, treće mesto je jako slatko, posebno posle ovako ubedljive pobede.

Na tu temu, reci nam nešto o meču. Na Overpassu ste bili jako dominantni, ali Ancient je bio totalno druga priča.

Choiv: Napravili su grešku što su banovali Inferno. Zato smo odabrali Overpass koji oni slabo igraju, što je za nas takođe vrlo dobra mapa. Na Ancientu smo ih jako lako pročitali. U globalu smo očekivali malo bolji game – dobro pucaju ali se prosto nisu snašli. Bili smo bolji!

srbija-csgo-iesf2023-3rd-8Foto: SESE

Da li imaš nešto da poručiš navijačima kod kuće?

Choiv: Želeo bih da se zahvalim svima na podršci. Dobio sam mnogo poruka i juče i danas. Samo se nadam da ćemo sledeće godine ostvariti još bolji plasman!

Idemo po zlato sledeće godine!

Dodela medalja će se održati večeras u 20:15 časova na ceremoniji zatvaranja svetskog IeSF šampionata.

Za srpsku CS:GO reprezentaciju nastupaju:

  • Ivan ”choiv” Živković
  • Nikola ”Dragon” Bošković
  • Vladan ”VLDN” Radević
  • Vladan ”kind0” Mandić
  • Aleksa ”Impulse” Stankić


Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: