Ponedeljak, 20.12.2021.

15:26

Vesić: Do sada 105 stabala presađeno "sadišom"

U okviru akcije Fondacije za decu i mlade u Beogradu "Gnezdo", uoči novogodišnjih praznika, predškolska ustanova "Petlić" na Novom Beogradu dobila je jelku sa busenom, kao i drvo bagrema, koje je presadila mašina "sadiša".

Izvor: Tanjug

Vesić: Do sada 105 stabala presađeno
Foto: Beoinfo

Sadnji je danas prisustvovao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je istakao da je bagrem presađen u "Petliću" 105. drvo koje je do sada posađeno "sadišom", odnosno 105. stablo koje je spaseno i koje bi, nažalost, bilo posečeno.

Dodao je da će "sadiša" spasiti mnogo stabala u budućnosti.

Vesić je rekao da su se rado odazvali na poziv Fondacije ''Gnezdo'', i u z pomoć JKP "Gradsko zelenilo" obezbedili 307 jelki sa busenom koje će biti podeljene u predškolskim ustanovama u gradu.

"Deca iz ovog vrtića su želela da imaju svoje drvo bagrema koje će paziti i zalivati, a kada prođu novogodišnji praznici mališani će jelke koje su dobili, saditi u dvorištima svojih vrtića i tako učiti o tome kako se čuva životna sredina", dodao je Vesić.

Sadnji je prisustvovala i direktorka fondacije "Gnezdo" Tanja Popović koja je podsetila da je akcija podele jelki predškolskim ustanovama u Beogradu započeta prošle nedelje, a novogodišnja stabla biće podeljena u svih 17 predškolskih ustanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: