Ponedeljak, 29.03.2021.

09:59

Kragujevac investitoru na "Jezeru Bubanj" ponudio razmenu placeva

Grad Kragujevac ponudio je razmenu placeva investitoru na jezeru Bubanj, potrvdio je za Glas Šumadije gradonačelnik Nikola Dašić.

Izvor: Glas Šumadije

Kragujevac investitoru na
Foto: Grad Kragujevac

"Kao što nam je cilj da zaštitimo interese građana, iako nemamo obavezu, cilj nam je da zaštitimo i svakog investitora, da niko ne trpi štetu. Ponudili smo razmenu lokacija u visini vrednosti koju je investitor dao za to zemljište. Ponuđena je druga gradska lokacija koja se prodaje, koja bi, možda, dozvoljavala i veću spratnost. Preko toga ne možemo da idemo, jer ne možemo u razmenu da nudimo skuplje i veće lokacije. Smatramo da nije u redu da neko kome pokušavamo da pomognemo da ne bude oštećen, profitira na transakcijama sa gradom. Jer taj novac nije ni moj, ni većnika, niti odbornika… Reč je o imovini svih Kragujevačna", kaže Dašić.

Dašić podseća da je reč o privatnom zemljištu koje je u trenutku kupovine već bilo u privatnom vlasništvu, ali tvrdi da investitor nije dobio lokacijsku i građevinsku dozvolu.

"Ustavom je zagarantovano pravo na svojinu i niko ne može da zabrani investitoru da ogradi parcelu ili uklanja površinski humusni sloj zemlje. Ali, gradnja na određenoj lokaciji može da se vrši isključivo u skladu sa Planom detaljne regulacije i uslovima koji se dobiju. A privatni investitor do sada nije dobio ni lokacijske uslove ni građevinsku dozvolu, s obzirom da se nije obratio Komisiji za planove".

Grad Kragujevac će pokrenuti inicijativu za proglašenje zaštićenog područja gradskog parka „Jezero Bubanj“, a na osnovu jednoglasne odluke odbornika Skupštine grada. Inicijativa će biti upućena Zavodu za zaštitu prirode Srbije radi izrade Studije zaštite kojom se utvrđuju vrednosti tog područja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: