Nova vest
Info 1

28.7.2024.

17:28

Francuska odmah reagovala: Otvorena istraga o pretnjama smrću trojici sportista

Parisko tužilaštvo saopštilo je danas da je otvorilo istragu o pretnjama smrću, upućenim mejlovima, trojici izraelskih sportista koji učestvuju na Olimpijskim igrama (OI) u Francuskoj, saznaje Frans pres.

Izvor: Beta

Shutterstock/Creative Lab

Istragu, otvorenu po prijavi francuskog ministra unutrašnjih poslova Žeralda Darmanena (Gerald Darmanin), sprovodi Nacionalni centar za borbu protiv mržnje na internetu, saopštilo je tužilaštvo.

Prema izvoru bliskom istrazi, u ovoj fazi nije utvrđena nikakva veza sa Iranom, ili bilo kojom drugom stranom zemljom.

Još nije uspostavljena ni veza sa osetljivim ličnim podacima izraelskih sportista, koji su u petak nezakonito otkriveni na društvenim mrežama. U ovom slučaju, francuska kancelarija za borbu protiv sajber-kriminala preduzela je akciju za uklanjanje tih podataka.

Izraelske vlasti su u četvrtak upozorile Francusku na potencijalne pretnje "terorističkim napadima" na njene sportiste i turiste od grupa koje podržava Iran tokom OI u Parizu.

Izrael je takođe optužio Iran za "digitalni terorizam" čiji je cilj "podsticanje straha" među članovima izraelske delegacije na OI.

Svi izraelski sportisti na OI imaju lično obezbeđenje, a za to su zadužene elitne jedinice francuske policije i žandarmerije, kako unutar Olimpijskog sela tako i tokom takmičenja i svakog drugog kretanja.

OI koje su počele 26. jula, traju do 11. avgusta.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

Svet

Gori: Puklo je u Rusiji

Eksplozija praćena požarom dogodila se u preduzeću "Biohim" u Tambovskoj oblasti u Rusiji, verovatno usled napada drona, ali u napadu nije bilo žrtava, rekao je guverner te oblasti Maksim Jegorov.

Tanjug

7:05

28 min

Razno

Na današnji dan, 22. oktobar

1721 - Nakon uspešno okončanog rata sa Švedskom, Rusija je postala nova sila na Baltiku, a Petar Veliki proglašen je carem cele Rusije.

Beta

0:00

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu