Nova vest
Info 2

26.7.2024.

14:10

Aerodrom nastavio rad: Bio evakuisan zbog bombe?

Avionski saobraćaj je danas ponovo uspostavljen na aerodromu Bazel-Miluz, u Francuskoj, kod granice Švajcarske, koji je prethodno bio evakuisan zbog uzbune da ima bombe, saopštila je uprava aerodroma.

Izvor: Blic.rs, Beta

Shutterstock/giggsy25

"Aerodrom je ponovo otvoren i vazdušne operacije se postepeno ponovo uspostavljaju", kažu iz službe "Juroerport".

Saobraćaj brzih vozova u Francuskoj je od jutros poremećen zbog podmetanja požara na železničkoj infrastrukturi.

Aerodrom Bazel-Miluz nazivaju i Bazel-Miluz-Frajburg jer je 45 kilometara od Frajburga u Nemačkoj, svega tri i po kilometra od Bazela u Švajcarskoj i 20 kilometara od Miluza u Francuskoj.

"Iz bezbednosnih razloga terminal je morao da bude evakuisan i trenutno je zatvoren", navedeno je ranije na sajtu tog međunarodnog aerodroma.

Ranije danas je nastao haosa u železničkom saobraćaju.

Francuska mreža brzih železnica pogođena je danas koordinisanim zlonamernim radnjama, uključujući podmetanje požara koji su doveli do poremećaja na velikom broju najprometnijih železničkih linija u zemlji, svega nekoliko sati pre ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, prenosi Figaro.

''Vatra je oštetila instalacije, a naši timovi već su na licu mesta kako bi obavili procenu i počeli popravke'', saopštila je državna železnička kompanija SNCF, dodajući da je reč o ''masovnom napadu s ciljem da se parališe železnička mreža''.

Saopšteno je da je mreža železnica bila meta nekoliko istovremenih zlonamernih radnji u toku noći i precizirano da su napadi pogodili linije ka Atlantiku, severu i istoku zemlje.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

Društvo

Na današnji dan, 8. septembar

1157 - Rođen je engleski kralj Ričard I Plantagenet, Lavlje srce (Richard, the Lionheart), junak srednjovekovnih legendi, jedan od vođa u Trećem krstaškom ratu. Vladao je od 1189. do smrti 1199.

Beta

0:03

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu