Srbija

Ponedeljak, 24.07.2023.

11:33

Vojvodina će uskoro da se "smeši" – ovo su novi detalji

Brza saobraćajnica dužine 175 kilometara spojiće dva granična prelaza, i između njih Sombor, Kulu, Vrbas, Bečej, Novi Bečej i Kikindu.

Izvor: eKapija, vojvodinauzivo.rs

Vojvodina će uskoro da se
Ilustracija: Ilustracija/Bennian

Nakon obavljenog javnog uvida, nacrt prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora državnog puta IB reda granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg)-Sombor-Kula-Vrbas-Srbobran-Bečej-Kikinda-granični prelaz sa Rumunijom (Nakovo) predat je Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine, prenosi eKapija.

"Kada je reč o delu projekta koji se odnosi na teritoriju opštine Bečej, važno je znati da je u planu eksproprijacija parcela, čiji spisak će biti javno istaknut na zvaničnoj internet stranici opštine Bečej", rekla je načelnica Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Daniela Doroslovački.

"Brza saobraćajnica trebalo bi da prolazi pored Radičevića i dela industrijske zone u Bečeju, ka prevodnici kod Novog Bečeja. Važno je da napomenemo da u planu izgradnje brze saobraćajnice nije predviđeno rušenje nijedne kuće na teritoriji Radičevića. Parcele koje se nalaze do postojećeg državnog puta biće deo takozvanog zaštitnog pojasa. To znači da će rekonstrukcija objekata i gradnja u tom delu biti kontrolisana i da će za to postojati posebne procedure. Planom je predviđeno da prilikom izgradnje brze saobraćajnice uklone samo dve vikendice na teritoriji čitave Vojvodine. Jedna je na našoj teritoriji uz Gradištanski put, gde bi trebalo da bude izgrađen nadvožnjak", pojasnila je Daniela Doroslovački.

Ona je dodala da je opština Bečej u obavezi i da izradi elaborat za eksproprijaciju, zajedno sa pratećom dokumentacijom. Planom je predviđena i revitalizacija državnih puteva koji će ići uz brzu saobraćajnicu, kao i izgradnja pristupnih saobraćajnica, nadvožnjaka i kružnih tokova.

Podsetimo, početak izgradnje „smajli“ saobraćajnice na deonici puta Bački Bre – Nakovo predviđen je u toku 2023. godine, najavio je nedavno ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

20 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: