Automobili

Sreda, 16.11.2022.

08:39

Stigla je: Nova Toyota Prius – atraktivnija nego ikada FOTO

Potpuno novi dizajn i samo jedna verzija – plug-in hibrid.

Izvor: B92

Stigla je: Nova Toyota Prius – atraktivnija nego ikada FOTO
Foto: Toyota promo

Vreme je za novu, petu generaciju Toyote Prius, pionira hibridne tehnologije.

Nakon prethodnog modela, čiji je dizajn bio maksimalno prilagođen smanjenju otpora vazduha i potrošnji goriva, Toyota je sa novim modelom očigledno uspela spojiti ekonomičnost i atraktivnost. Prius 5 izgleda moderno, kompaktno i (napokon) privlačno.
Foto: Toyota promo
Važna novost je i da će novi Prius biti dostupan samo kao plug-in hibrid. Pogonski sistem je baziran na 2.0-litarskom benzincu, a ukupna snaga je 220 KS. Prethodna generacija imala je svega 121 KS.

Prius plug-in ima bateriju od 13,6 kWh, u poređenju sa 8,8 kWh iz prethodnog modela. To je već ozbiljna baterija koja, po Toyoti, omogućava 50 odsto veću autonomiju u vožnji na struju od prethodnika. Na kraju bi to moglo biti čak 90 km električnog dometa.
Foto: Toyota promo
Inače, novi Prius imaće i solarni panel na krovu, koji će dodati još koji km autonomije, ali njegove specifikacije zasad nisu poznate.

Više detalja o petoj generaciji Toyote Prius očekujemo uskoro, kao i podatak o datumu početka prodaje.
Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: