Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.08.2013.

00:17

Kakav je bio Partizan u Razgradu?

Fudbaleri Partizana izgubili su u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona od bugarskog Ludogoreca - 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crno-beli' su imali gol prednosti ali su dozvolili domaćinu da brzo izjednači a u nastavku stigne do pobede.

Lukač je bio odličan, odbrana konfuzna, sredina terena sa dosta oscilacija a jedini napadač nevidljiv.

Milan Lukač - primio je dva gola, više nego na prethodne dve utakmice za 180 minuta ali nije krivac za poraz. Imao je nekoliko dobrih intervencija i veća je verovatnoća da bi neko drugi na golu prvaka Srbije bio savladan još koji put.

Nikola Aksentijević - i treći put nije uspeo da pokaže da je dobro rešenje na poziciji desnog beka. Previše grešaka, jedan gol i par opasnih akcija Bugara po njegovoj strani, premalo dobrih ubacivanja pred gol protivnika.

Milan Obradović - igrač o čijem je učinku najteže suditi. Siguran u većini situacija, očekivano miran ali i u okruženju dvojice igrača koji su u Razgradu delovali sasvim loše. I pored malog broja treninga i nedovoljnog vremena za uigravanje sa ostatkom odbrane, pojačanje bez dileme.

Ivan Ivanov - teško je setiti se lošijeg izdanja bugarskog internacionalca. Jedna kardinalna greška, kod drugog gola domaćih, manje siguran u duelima, manje ubedljiv u skoku i sa više grešaka nego ranije. Da li indisponiran zbog činjenice da je transfer sve manje realan ili zbog toga što je igrao pred zemljacima, tek lošiji Ivanov nego inače.

Nikola Gulan - premalo prisutan u napadu, okrenut odbrani. Njegov igrač ostajao često sam, nije bio uverljiv u situacijama u kojima bekovi igraju daleko od aut linije. Na trenutke pokazao da ima dosta iskustva, bio miran u situacijama u kojima bekovi znaju da pogreše.

Saša Marković - strelac gola za Partizan, možda veoma vrednog, borben kao i uvek ali i bez dobrih rešenja, većina pasova unazad, često nedovoljno preciznih. Nekim procenama i pokušajima akcija unosio dodatnu nesigurnost u ekipu.

Petar Grbić - fizički nedovoljno spreman, na momente pokazao šta ume, iznudio jedan prekršaj iz kojeg je Partizan mogao do gola. Nije blistao ali je ostavio utisak igrača koji će moći da bude od koristi Rašoviću.

Filip Malbašić - igrao malo i nije pokazao ništa što bi se pamtilo. I on daleko od nivoa fizičke spreme potrebnog za ozbiljne utakmice.

Miloš Jojić - razočaravajuća partija mladog reprezentativca 'garnirana' crvenim kartonom zbog potpuno nesmotrenog starta predaleko od gola svoje ekipe. Puno grešio, malo pretio odbrani Ludogoreca.

Saša Ilić - na poziciji koja nikako nije njegova gori nego na 'svojoj'. Odigrao, kao i mnogo puta u karijeri, za ekipu, kao zadnji vezni grešio, bio manje siguran nego inače ali nijedna njegova greška nije koštala. Bez obzira na godine i manjak snage i dalje se stiče utisak da bi Partizan bez Ilića bio znatno 'tanja' ekipa.

Nemanja Kojić - premalo na terenu da bi se dao sud o njegovoj igri.

Nikola Ninković - i dalje se čeka da nesporno talentovani fudbaler pokaže da je 'dragulj' a ne samo jedan od onih koji obećavaju. Učinak u razgradu nije za pamćenje, čini se da je nalazio premalo prostora da on bude opasan po gol rivala ili proigra nekoga od saigrača.

Erik Djemba Djemba - verovatno je zabrinjavajuće to što je Kamerunac 'sa plaže' stigao da odigra odličnih pola sata, pokaže da nije slučajno igrao za jedan od najvećih evropskih klubova. Nekoliko sjajnih lopti ka golu Bugara, odlično kretanje, pametno postavljanje. djemba Djemba je, bar se tako čini na osnovu prvih pola sata u crno-belom dresu, jedan od najozbiljnijih igrača koji su stigli u Humsku poslednjih godina.

Marko Šćepović - koliko god zvižduci koje na stadionu Partizana dobija redovno bili izvor frustracije za reprezentativnog napadača, njegova igra je bez sumnje razlog za očaj onih koji navijaju za Partizan. Još jednom bled, bez ikakvog pokrića spreman da iz slobodnih udaraca pokušava i kada je pozicija zgodnija nekom od saigrača. Nedovoljno čvrst u duelima, ne preterano pokretan. Učešće u akciji za gol 'crno-belih' čini sliku njegove igre nešto manje crnom.

Vuk Rašović - sastavio ekipu kakvu je mogao, bez Volkova i Mitrovića, sa u pravom smislu te reči novajlijom Djembom Djembom na klupi i najboljim što ima na terenu. Rešio problem levog beka, ne zna se da li bi sa Petrovićem ili Stankovićem bilo bolje ili gore, 'žrtvovao' kapitena Ilića da umiri Ludogorec u uvodnom delu meča. Menjao dobro, Kameruncem učvrstio odbranu, pokušao sa još jednim napadačem kada je stigao do rezultatskog minusa. Teško je suditi o učinku trenera kojem se tim menja iz nedelje u nedelju, ne njegovom odlukom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve