Umro čuveni Deni Ajelo

Čuveni glumac Deni Ajelo, koga ćemo pamtiti po filmovima "Kum", "Leon: Profesionalac", Bilo jednom u Americi", "Uradi pravu stvar" preminuo je u 87. godini posle kraće bolesti

Život

Izvor: B92

Petak, 13.12.2019.

20:15

Umro čuveni Deni Ajelo
Foto: Getty/Neilson Barnard / Staff

Kako prenosi portal TMZ, Ajelo se iznenada razboleo i preminuo je nedugo nakon što ga je porodica posetila u ranim jutarnjim satima. Ovu tužnu vest potvrdili su članovi porodice. Pretpostavlja se da je umro od posledica infekcije.

Iza sebe je ostavio suprugu Sendi, s kojom je bio u braku od 1955. godine, i troje dece. Proslavio se ulogama u filmovima "Učini pravu stvar" i Kum 2" u kojem je glumio Tonija Rozata, čiji je lik poznat po legendarnoj rečenici "Michael Corleone says hello".

Za ulogu u filmu Učini pravu stvar bio je nominovan za Oskara za najbolju mušku sporednu ulogu. Takođe je zapažene uloge odigrao i u filmovima "Fort Apache the Bronx", s Polom Njumenom, Bilo jednom u Americi, Ljubičasta ruža Kaira, i "Moonstruck" u kome je glumio sa Šer, prenosi RTS.

Ajelo je glumio i na Brodveju, a ostvario je i pevačku karijeru. Objavio je nekoliko muzičkih albuma, među kojima i "Live from Atlantic City" 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: