Preminula naša poznata glumica: Muškarci su uzdisali za njom FOTO/VIDEO

Poznata glumica Marija Baksa preminula je u 74. godini u Beogradu.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 14.11.2019.

19:00

Preminula naša poznata glumica: Muškarci su uzdisali za njom FOTO/VIDEO
Foto: YouTube/Printscreen

Marija Baksa je preminula u svom stanu u Beogradu, u Kosovskoj ulici, u 74. godini. Glumica je popularnost stekla sedamdesetih godina prošlog veka.

Baksa je bila angažovana u filmovima, među kojima su zapaženiji Kiklop i Davitelj protiv davitelja.

Inače, za Mariju su uglavnom bile rezervisane slobodnije uloge, koje su joj donele popularnost, prenose Novosti. Karijeru na filmu počela je ostvarenjem "Svi bokseri idu u raj", dok je posebno zapažena bila u filmu "Mlad i zdrav kao ruža".

U tom filmu je tumačila glavnu junakinju, rame uz rame s Draganom Nikolićem.

Snimala je i u SAD i u Italiji, gde je i živela. Beogradska legenda kaže da, kad je Marija Baksa prolazila Jevremovom ulicom, muškarci u kafanama odgrizali su komade stolova.

Marija je bila svesna svoje lepote, a muškarce je zavodila krupnim zelenim očima, plavom kosom i širokim osmehom. Čim je kročila na javnu scenu postala je jedna od miljenica čitave Jugoslavije, a i dan-danas se priča o njenoj fatalnoj lepoti i misterioznosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: